Egyéb

Ungár Péter: Varga Judit nem új feladatot kapott, hanem megbukott

Mint arról már az Index is beszámolt, bejelentette távozását Varga Judit igazságügyi miniszter. A hírre Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője közösségi oldalán reagált.

„Sok minden más mellett azért jelent problémát, ha egy párt olyan sokáig van olyan domináns pozícióban, mint a Fidesz, mert a rendszer egy idő után már irreálisan kevés energiát fordít az ország működtetésére, és irreálisan sokat a saját tökéletességének bizonyítására” – kommentálta a hírt Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője.

 

Szerinte az „ilyen rendszerekben a legfontosabb kitartani az oroszbarát politika mellett, még akkor is, ha ezért hatalmas árat fizet minden magyar ember, mert a hatalom szempontjából nagyobb kockázat elismerni azt, hogy az elmúlt tíz évben hibáztunk, mint nekiállni a hiba kijavításának”.

Egy ilyen rendszerben akkor is akkumulátorgyárakat építünk, ha mindenki látja, hogy ennek semmi értelme, mert ellenkező esetben megdőlne a rendszer tévedhetetlenségébe vetett hit, márpedig az a hatalomnak fontosabb a jövőnknél is

– teszi hozzá.

 

Ungár Péter azt is megjegyzi, „egy ilyen rendszerben az sem elképzelhető, hogy a hatalom bármelyik képviselője megbukik”. „Vagyis persze megbuknak” – teszi hozzá –, de mint írja, „ezt a rendszer tagadja, és ilyenkor halljuk azt a jól ismert frázist, mely szerint »érdemei elismerése mellett új feladatokat kap«”. Az LMP országgyűlési képviselője szerint ennek nem szabad bedőlni, ugyanis azzal, hogy 

Varga Judit lett a Fidesz EP-listavezetője, nem új feladatot kapott, hanem megbukott.

„Teljesen jogosan, mert kinevezése óta botrányt botrányra halmozott, influenszerként jobban teljesített, mint miniszterként. Amennyire lehet tudni, nem hatalmi ármány áldozata lett, nem volt semmilyen belső leszámolás, egyszerűen politikusként annyira rossz teljesítményt nyújtott, hogy mennie kellett” – írja Ungár Péter.

Szerinte, „ha nem dőlünk be a színjátéknak, ha nem gondoljuk azt, hogy ez a döntés is csak Orbán Viktor egy újabb ördögi lépése a sakktáblán, akkor ez siker a független nyilvánosságnak, és részben siker és útmutató az ellenzéknek”.

Sorait úgy zárja: „a sajtó feltárta az egészen döbbenetes botrányokat a minisztériumban, a Fidesz túl akart lépni rajta, de a következetes és kitartó támadások miatt be kellett látnia, hogy nem tudja megtenni, és ezért egy fontos emberét most fel kell áldoznia. A rendszer bukását pedig nem egy nagy kordonbontás fogja elhozni, hanem sok tucat ilyen eredményből fog felépülni”.



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?