Külföld

Lázadás Oroszországban: felszáll Putyin gépe, menekül az elnök?

A Wagner-csoport egyre közeledik Moszkva felé, Vlagyimir Putyin különgépe pedig már Szentpétervár felé tart.


 

 

 

Korábban a Blikk is beszámolt róla, hogy Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner zsoldoshadsereg vezetője moszkvai idő szerint reggel 7 óra 30 perckor üzenetet adott ki, amelyben közölte, hogy emberei behatoltak az oroszországi Rosztovba, és ellenőrzésük alatt tartják a repteret. Ezek után Putyin elnök beszédet tartott, a lázadókat pedig hazaárulónak minősítette.

A konfliktus elmérgesedni látszik, nemrégiben ugyanis több videó is napvilágot látott arról, hogy tűzharc alakult ki Voronyezs térségében az orosz légierő és Jevgenyij Prigozsin zsoldosai között. Az események úgy tűnik az orosz elitet is megijesztették, a Twitteren is közzétett friss légi forgalmi adatokból jól látszik, hogy egyre több olyan magánrepülőgép jelenik meg Moszkva felett, amelynek nincs bejelentett célállomása, vagy Törökországba tartanak.

A legfrissebb hírek szerint pedig Putyin gépe is felszállt, kettő óra előtt pár perccel elindult Moszkvából az RA-96022 regisztrációs számú, Il-96-300PU típusú elnöki különgép. Úgy tudni, hogy a repülőgép Szentpétervár felé vette az irányt.


Az azonban nem tisztázott, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a gépen tartózkodik-e, ám logikusnak hangzik, hogy elhagyja az országot, ahogy közeledik az orosz főváros felé a Wagner-csoport és az őket támogató lázadó formációk – írja a Portfolio.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?