Életmód, Érdekes, Külföld

19 érdekes dolog Japánból, amitől tátva marad a szánk, míg a helyiek csak unottan ásítoznak

Japán második helyen áll a világ legjobb országainak rangsorában, melyen Magyarország, szorosan Srí Lanka mögött, a 48. helyen áll. Ennek a listának a kritériumai közé tartozik a dinamikus fejlődés, az életminőség, a kulturális befolyás, illetve egyéb, a fejlett országokhoz tartozó mutatók. Japánnak csodával határos módon sikerült megtalálnia az egyensúlyt a progresszivitás és az évszázados hagyományokhoz való hűség között.

 

 

 

1. Az olimpiai játékok miatt Japánban egyedi kimonókat terveztek a résztvevő országoknak. A képen például az USA-nak, a Dél-Afrikának, és az Indiának tervezett kimonó látható.
2. ,,Amikor megkérem a japánokat, hogy készítsenek egy szendvicset.”
3. A japán vasútállomásokon ilyen fülkék vannak, és így néznek ki belülről.


4. ,,Sokáig kellett várnom a japán postán, ezért úgy döntöttek, hogy hoznak nekem egy teát.”
5. Ha segítségre van szükséged az állomás termináljának használatában, egy alkalmazott szó szerint kibújik belőle és mindent megmutat.
6. ,,Ezek az összegombolható, hátra teríthető kis takarók voltak az első dolgok, amikbe beleszerettem Japánban. Most végre Amerikában is lehet már őket kapni.”


7. A metró állomásőrétől különleges finomságokat vásárolhatunk. Ez a lány például az egyik állomáson lekvárt és almát, a másikon tésztaételt vásárolt.
8. Esernyő kölcsönző gép. A felirat így szól: ”Örülni fogsz egy esős napnak.”
9. ,,Szinte minden könyvesboltban extra borítót kapunk a vásárolt könyvek mellé, hogy senki ne tudja, mit olvasunk a buszon. Ugyanakkor, rengeteg különleges, kézzel készített könyvborító közül is választhatunk.
10. ,,A japán nőgyógyászoknál olyan székek vannak, amikre csak le kell ülni és maguktól felemelik a lábat. Ráadásul egy függöny lóg közted és az orvos között, így nem is látjátok egymást.”
11. ,,Nem volt az általam keresett 12,5 mcg tabletta, ezért 58 nagyobbat kettévágtak a gyógyszertárba, és mindegyiket külön csomagolták. Ez így elég kényelmes a betegek számára.”
12. Japán automata, ami tökéletesen illeszkedik a környezethez.
13. Az utcákon kihelyezett ideiglenes korlátok így néznek ki.
14. Ez egy éjszakai busz Japánban.
15. A japán nyilvános vécéken van egy gomb, amit megnyomva zenét játszhatunk. Ez elnyomja az ott végzett tevékenység minden kellemetlen zaját.
16. Japánban még a külvárosi területeken is fénysorompóval védik a gyalogosokat a közlekedő vonatoktól.
17. A rendőrség sem unalmas.

 

 

 

 

18. ,,15 éve élek Japánban, de még mindig nem tudom megszokni, hogy mennyire csodálatosak az itteni ételek.”
19. Totoro üdvözli a látogatókat a Ghibli Művészeti Múzeum bejáratánál.
Bónusz: azt hihetnéd, hogy nem létezik olyan, hogy instant tészta múzeum, de Japánban ilyen is van.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?