Egyéb

Áll a bál: Az MTA volt elnöke kőkeményen kiosztotta Gulyás Gergelyt, miután a tanárhiányról magyarázott

Szerinte van tanárhiány, viszont atomháborús fenyegetettség nincs.

 

Pálinkás József magyar atomfizikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendes tagja – 2008 és 2014 között annak elnöke – reagált Gulyás Gergely azon kormányinfón tett kijelentésére, miszerint Magyarországon „nincs tanárhiány”.

Az MTA volt elnöke Facebook-oldalán arról írt, hogy a kancelláriaminiszter hazudik, egyúttal emlékeztette rá Gulyást, hogy számos területen van tanárhiány.

Pálinkás József bejegyzését alább közöljük:

„Gulyás Gergely hazudik. Tanárhiány van.

Nemhogy hazudni, de füllenteni sem szabad — állítja Gulyás Gergely a »kormányinfón«, Maruzsáék elhíresült e-mail üzenetei kapcsán. Majd elmondja, hogy »összességében« nincs tanárhiány. Pedig számos területen van: matematika, fizika, kémia stb.

Gulyás alighanem arra gondol, hogy ha a tanárok összlétszáma elér egy bizonyos értéket, akkor nincs tanárhiány akkor sem, ha közben a matematika, fizika, kémia stb. szakos tanárok száma nulla.

Majd – bocsánatot kérve a történelemtanároktól – a történelemtanárok »megtanítják« a matematikát. Nos Pósán László (végzettsége történelemtanár) módosító indítványát látva – összekeverte a szorzást és osztást – ez aligha lehetséges.

Szóval Gulyás hazudik, tanárhiány van.”

(Pálinkás József/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?