Egyéb

Pintér Sándor azt próbálta elhitetni osztrák partnerével, hogy nem Ausztria felé távoznak a szabadon engedett embercsempészek

A kormány szerint egy mobilalkalmazással ellenőrizhetik a külföldi embercsempészeket.

Az osztrák belügyminiszter szerint Pintér Sándor arról biztosította, hogy a közelmúltban elengedett embercsempészek között nem volt olyan, akit a két ország határrendészei a közös járőrözés során vettek őrizetbe. Az érintettek mind olyanok, akik már büntetésük java részét letöltötték, és Szerbia felé hagyták el az országot – idézi a Der Standardot lapszemléjében a Hvg360.

Az Alfahír is beszámolt amikor múlt hónapban összesen 808 elítéltet engedtek szabadon a magyar börtönökből „reintegrációs őrizet címen”. Az osztrák külügy ezután bekérette a bécsi magyar nagykövetet. hogy megfelelő magyarázatot kapjanak. Közben Gulyás Gergely a kormányinfón elárulta, fogalmuk sincs, hogy hol járnak a szélnek eresztett embercsempészek, míg Gyöngyösi Márton a Jobbik-Konzervatívok elnöke arra hívta fel a figyelmet, miközben a Fidesz évek óta hirdet válsághelyzetet a migráció miatt, elítélt bűnözőket enged szabadon, hogy folytathassák tevékenységüket.

Pintér Sándor mostani ígérete azért is különös, mert az RTL korábban rejtett kamerával rögzítette, amint a büntetés-végrehajtás Szombathelyen enged szabadon öt embercsempészt. Esetükben érthető, ha az osztrák közvélemény azt feltételezte, hogy nem Szerbia, hanem Ausztria felé távoztak. A kormány azt állítja, egy mobilalkalmazással ellenőrzi a rendőrség a szabadon engedett külföldi embercsempészeket.

Címlapkép: Pintér Sándor belügyminiszter. Fotó: Alfahír/Béli Balázs

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?