Egyéb

Újabb csörte: David Pressman súlyos üzenetet küldött Rogán Antalnak

Mindent tud a „módszereikről”.

 

David Pressman a Budapest Pride pénteki nyitórendezvényén szólalt fel. Az amerikai nagykövet csaknem egy éve tartózkodik Magyarországon, és most mondta el első olyan beszédét, amelyben a melegek jogaira hívta fel a figyelmet.

„Az Egyesült Államok támogatja önöket, az emberi méltóság és minden magyar ember alapvető emberi jogainak előmozdítására irányuló erőfeszítéseikben”

– hangsúlyozta az amerikai nagykövet beszéde elején, amelynek magyar leirata az amerikai nagykövetség honlapján olvasható.

„Senkit sem szabad arra kényszeríteni, hogy válasszon szerelem és szabadság között. Magyarországon támadások érik az LMBTQI+ embereket, és ma is vannak olyan gyerekek, akik azzal küzdenek, hogy meghatározzák, kik is ők valójában és kit szeretnek. Ám sokszor azzal kell szembesülniük, hogy nem is magyarok (holott azok), hogy identitásuk a propaganda terméke, holott az a saját dobogó magyar szívükből fakad”

– mondta a diplomata.

A nagykövet azt mondta: nem számít, hány, a magyar kormány által gyártott, brüsszeli bombákról szóló plakát díszeleg a városban egy adott pillanatban, a valóság az, hogy

  • Magyarországot nem támadják „külső erők”,
  • nem fenyegeti „a nyugati dekadencia vírusa”,
  • „nem csúszik hason” Soros György előtt,
  • és nincs kiszolgáltatva „teljhatalmú összeesküvő hatalmaknak.

Nem, a valóság ennél sokkal egyszerűbb – jegyezte meg.

Szerinte Magyarország történetét nem a külföldiek, hanem a magyar emberek írják. Nem külföldi emberek, hanem Önök írják. Nem idegenek, hanem a jelenlévő emberek – jelentette ki, majd Rogán Antalról is szót ejtett.

„Már most tudom, mit fognak írni a szalagcímek, amelyeket Rogán Antal miniszter úr csapata diktál majd a holnapi újságoknak. Kétségtelenül provokációval vádolnak majd, illetve, hogy nyugati bölcsességet importálok, és obszcén értékeket erőltetek, miközben »beavatkozom Magyarország belügyeibe«.

Ez legalább annyira kiszámítható, mint amennyire unalmas. Ami egészen biztosan nem fog megtörténni, az az, hogy bármelyik, a kormány által fogva tartott és ellenőrzött médium

teljes egészében publikálja ezt a beszédet.

Azt fogják kihagyni – amit minden alkalommal kihagynak –, hogy a magyar emberek hisznek az egyetemes emberi jogokban, és élen járnak az ezekért folytatott küzdelemben. Amit ki fognak vágni a tudósításokból, azok önök lesznek”

– fogalmazott Pressman.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy nem számít, a kormány által vezérelt „média” mit akar közölni, nem számít, hogy mit mond, egy egyszerű vitathatatlan tényről nem vonhatja el a figyelmet:

Magyarország meghozta a döntését, és a Nyugatot választotta.

Kijelentette: egyetért Orbán Viktor azon mondatával, amelyet egy évtizeddel ezelőtt a holokauszt nemzetközi emléknapján mondott, miszerint „a kormány megvédi az ország minden polgárát, és ebben a tekintetben nem ismernek kompromisszumot”.

A nagykövet kitért arra a törvényjavaslatra is, amely arra „bátorította” volna az embereket, hogy jelentsék fel a hatóságoknak gyermekeket nevelő azonos nemű szomszédaikat – mindezt „a magyar életmód megvédésének érdekében”.

„Ugyan ez a tervezet nem emelkedett jogerőre, de a tény, hogy valaha is fontolóra vették – nem beszélve arról, hogy ez a kormány támogatásával, valamint a jogalkotók elfogadásával történt –

önmagában hátborzongató”

– mondta.

„Egyértelműen megtanultuk, hogy mi történik akkor, ha nem állunk ki ezekkel a törvényekkel és politikákkal szemben. Ártatlannak tűnő, a gyermekek védelmét szolgáló törvényekkel kezdődik.

Azután arra kérnek bennünket, hogy jelentsünk szomszédainkról, barátainkról, családjainkról”

– tette hozzá.

„Az Amerikai Egyesült Államok mindig az önök oldalán lesz ebben az igazságért vívott küzdelemben. Tisztán látom az előttünk álló kihívásokat, de megtiszteltetés számomra, hogy ma este itt lehetek Önök között, az ünnepi hónap kezdetén. Nem csak azért, hogy a szabadságról vagy a szerelemről beszéljek. Hanem azért, hogy Önökkel együtt, rendíthetetlenül beszéljek szabadságról és szerelemről”

– zárta beszédét David Pressman.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?