Egyéb

Történelmi mélyponton az egészségügyre és az oktatásra fordított költségvetési kiadások

Folytatódott a 2024-es költségvetési tervezet vitája az Országgyűlés szerdai ülésén. Kunhalmi Ágnes többek között arról beszélt, nem az uniós közösségi költségvetésből kellene várni a pedagógusbéremelés finanszírozását

Folytatódott a 2024-es költségvetési tervezet vitája az Országgyűlés szerdai ülésén, a képviselők beszéltek a gazdaságról, az uniós forrásokról, a vidékről és az oktatásról is.

Kunhalmi Ágnes, Pestszentlőrinc-Pestszentimre országgyűlési képviselője, az MSZP társelnöke szerint megalapozatlan a 2024-re tervezett négyszázalékos növekedés, és a kormány alábecsüli a tervezett hatszázalékos inflációt is. A jóléti kiadások folyamatosan csökkennek, ugyanakkor az állam magára sokkal többet költ 2010 óta – mondta.

Kitért rá: nincs érdemi előrelépés az oktatás finanszírozásában, és különösen nehéz helyzetbe kerülnek a középfokú oktatási intézmények. Az oktatás nemzeti hatáskörbe tartozó terület, tehát nem az uniós közösségi költségvetésből kellene várni a pedagógusbéremelés finanszírozását – mondta.

Kunhalmi felszólalása itt nézhető meg:

 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?