Egyéb

Rendkívüli: Varga Mihály bejelentette lemondását

Leteszi a lantot — persze, nem a minisztersége kapcsán.

Varga Mihály Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy lemondott az Óbudai Egyetem alapítványi kuratóriumának éléről. Erre azért volt szükség, mert az Európai Bizottság elvárta, hogy ne lehessenek vezető kormányzati politikusok az egyetemek testületeiben.

A pénzügyminiszter posztját változtatás nélkül idézzük alább:

„A mai nappal befejezem az Óbudai Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumi elnökeként végzett munkát.

Amikor az egyetem jövőképét kialakítottuk, célként jelöltük meg, hogy olyan felsőoktatási intézmény jöjjön létre, amely választ tud adni a kihívásokra és versenytársa lehet Európa és a világ más egyetemeinek.

A tények azt mutatják, hogy az egyetem modellváltása sikeres volt:

✅Az Óbudai Egyetem Magyarország egyik legnépszerűbb és legnagyobb felsőoktatási intézményévé vált.

✅A 7 karon mintegy 12 ezer hallgató tanul, az országban végzett mérnökök harmada itt szerez diplomát.

✅Biztosabbá vált a finanszírozás: 2,5-szeresére növeltük a működésre és fejlesztésre fordítható forrásokat, minden korábbinál nagyobb béremelést hajtottunk végre az intézményben.

✅Az egyetem előrelépett a nemzetközi rangsorokban is, informatikai és műszaki területen a legjobb magyar egyetemként rangsorolják.

✅Az intézmény sikeresen kapcsolódott be a gazdaság mindennapi működésébe, 130 szervezettel kötöttünk együttműködési megállapodást az elmúlt időszakban.

?Az Óbudai Egyetem fejlődési pályára állt, ezen az úton halad tovább.

Varga 2021. augusztus 1-jétől töltötte be a posztot, elmondása szerint a cél az volt, hogy egy olyan felsőoktatási intézményt hozzanak létre, amely méltó vetélytársa lehet Európa és a világ más egyetemeinek.

Az Óbudai Egyetem egyébként 2021. augusztus 1-jével új jogi formát öltött, felsőoktatási intézményből közfeladatokat ellátó közérdekű alapítványi fenntartású felsőoktatási intézmény lett. Az egyetem honlapja tájékoztatást ad a modellváltásról és a kuratórium felépítéséről.

(Varga Mihály/Facebook)

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?