Egyéb

Hadházy Ákos légifelvételei alapján elkészült Hatvanpuszta: elképesztő luxus, medencék, elmélkedősétány

Hadházy Ákos független képviselő mutatta meg, hogy milyen lett a miniszterelnök apjának tulajdonában lévő hatvanpusztai birtok. Orbán Viktor korábban azt mondta a beruházásról: náluk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba.

Úgy tűnik, szinte teljesen elkészült az Orbán Viktor apjának, Orbán Győzőnek a tulajdonában lévő hatvanpusztai majorság – legalábbis nincsenek már építkezésre utaló nyomok azokon a légifelvételeken, amelyeket Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő mutatott be Facebook-oldalán

Légifelvételek mutatják, milyen óriási lett az Orbán család majorsága

„Már csak a medencéket (kettő van belőle) és a kerti tavakat (három) kell vízzel feltölteni és a pedagógusok végre megnyugodhatnak, hogy a miniszterelnök végre teljes pompájában élvezheti élete munkájának gyümölcsét” – fogalmazott Hadházy Ákos.

Légifelvételek mutatják, milyen óriási lett az Orbán család majorsága

A politikus szerint az első kisebb épület egy luxuskúria, a másodikban pedig helyt kapott egy kazettás mennyezetű, hatalmas kandallóval fűtött könyvtár. (Utóbbiról a HVG mutatott be korábban képeket.) „Az egyik L alakú épületben rengeteg lakosztály található, ez föld alatti folyósóval van összekötve a kisebb kúriával és a mélygarázsokkal. A másik L alakú épületben hatalmas konyha és több nagy közösségi tér, étterem található, alatta pedig hatalmas élelmiszer raktár, három hűtőszobával. A kisebb épületek a portaszolgálatot és a gépészetet rejtik” – írta Hadházy Ákos.

Légifelvételek mutatják, milyen óriási lett az Orbán család majorsága

A területen csaknem 150 napelemet telepítettek , ez a 25-50 millió forintba kerülő napelempark az egész évre biztosíthatja az áramot a majorságnak. A több focipályányi területen található „elmélkedősétány” is, de a tervek szerint kialakítottak kápolnát, klubházat, istállót, szolgálati lakásokat, elektromos autótöltőt és egy kutat is.

Korábban a parlamentben is megkérdezték az építkezésről Orbán Viktort, aki azt mondta: 

Van egy vagyonnyilatkozatom, 30 éve az ország nyilvánossága előtt élek, minden egyes mondata a vagyonnyilatkozatomnak ellenőrizhető, azok pontos képet adnak a saját életemről. 

A kérdését rossz helyre címezte, üzleti ügyekkel, senki másnak az üzleti ügyeivel nem foglalkozom. Nekem magamnak ilyen üzleti ügyeim nincsenek. Egyetlen elvárás van minden üzletemberrel szemben: fizessék be az adót és tartsák be a törvényeket. Én pedig itt maradok, és továbbra is parlamenti képviselőként fogok dolgozni, és azoknak a kenyerét fogom enni, akik parlamenti képviselőként azt megkeresik”.

Hozzátette: „Nem megyek el üzletembernek, összekever engem a szövetségeseivel. Az a baloldalon szokás, hogy a miniszterelnökök milliárdosok, és mindenfajta gyanús politikai és gazdasági ügyletekbe keverik magukat és a pártjukat. Ez nálunk nem szokás”

Végül azt is megjegyezte: 

Nálunk az a szokás, hogy a gyerekek nem beszélnek bele a szülők dolgaiba.

 

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?