Egyéb

Ennyibe kerül legyártani egy iPhone 11 Pro Maxot

Minden egyes alkalommal, mikor megjelenik egy új termék, akkor bizonyos oldalak egyből arra fekszenek rá, hogy vajon mennyibe kerül az adott gyártónak legyártania a szóban forgó készülékét. Ezúttal a Tech Insights állt elő, kiknek nagyjából sikerült kimatekozniuk, hogy mennyibe kerül egy iPhone 11 Pro Maxot legyártani.

 

 

 

 

 




A legdrágább komponense az Apple-nek ezúttal nem a kijelző, hanem a három kamerás kialakítás, ugyanis ezen alkatrészek megközelítőlegesen 73,5 dollárba kerülnek. Ezután a második legdrágább dolog a kijelző, amely 66,5 dollárjába fájhat a kaliforniaiaknak, amely után az A13 Bionic processzor következik a maga 64 dolláros árcédulájával. Szerelési költségnek 21 dollárt számoltak.

A Tech Insights szerint az Apple-nek 490,5 dollárjába kerül legyártania egy iPhone 11 Pro Max-ot, mely 45 százaléka annak az árnak, amiért árulja, így elviekben 608,5 dollár nyereségük marad rajta. A csapat természetesen a Galaxy S10+-t is kiszámolta, de az sem sokkal olcsóbb, hiszen a Samsungnak 420 dollárjába kerül.

Ne feledjük, hogy ezek olyan árak, melyek messze állhatnak a valóságtól. Hogy melyik beszállítójától milyen árat kap az Apple, azt csak ők tudhatják, illetve egy-egy gyártásnál érdemes megjegyezni, hogy a gyártónak ezen felül sokkal több rejtett kiadása van, melyet nem számolnak bele a végösszegbe az elemzők: marketing, valamint különböző szoftveres és hardveres fejlesztések.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?