Egyéb

Reagált Péterfy-Novák Éva, miután Orbánék megkaparintották a legnagyobb magyarországi könyvkiadót is

Neki korábban azt mondták, ez „baromság”.

 

Péterfy-Novák Éva írónő, emberi jogi aktivista néhány napja tudta meg, hogy új tulajdonosa lesz a Libri könyvkiadói csoportnak. Mikor erről a kiadónál érdeklődött, ők ezt sértésnek vették, és azt mondták neki, ez „baromság”.

Megírtuk, hogy az Orbán Balázshoz köthető Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) leányvállalata szerződést kötött az SQ Invest Kft.-vel a Libri Csoport 67,48 százalékos részvénycsomagjának adásvételéről. A tranzakcióval az eddigi közvetett kisebbségi tulajdonos MCC válik a hazai könyvkereskedelmi és -kiadói piac meghatározó szereplőjének 98,41 százalékos tulajdonosává.

A történtek után sorra érkeznek a reakciók, most Péterfy-Novák Éva írt az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán.

Bejegyzését alább közöljük:

„Rengeteg kérdést kaptam ma a Librivel kapcsolatban. Magam részéről köszönöm Balogh Ákosnak, hogy eddig kitartott, köszönöm Sárközy Bencének és az egész csapatnak, hogy megjelenhettem a Libri Könyvkiadónál. Köszönöm nekik, hogy azt írhattam, amit akartam, de sajnos nem áll módomban megvárni, hogy ezután is azt írhatok-e majd, amit akarok.

A Libri Kiadónál a jövőben nem kívánom megjelentetni a könyveimet.

Pár napja tudtam már (biztos helyről), hogy ez következik. Pár napja már kérdezgettem azokat az ismerősöket, akik a kiadónál, vagy a könyvpiacon dolgoznak. Senki nem tudott semmit. Sőt a kiadó munkatársai egyenesen sértésnek vették még a kérdést is,

azt mondták ez baromság, ők már csak tudnának róla.

Nem tudom, hogy ők csalódtak-e. Nem tudom, hogy ők ma mennyire érzik magukat rosszul. Csak sejtéseim vannak. A sejtéseim szerint nagyon rosszul érzik magukat.

De hiába is minden, mert a kisgömböcnek minden kell. A kommunkáció? Ahogyan azt kell, a könyvhét után hozták nyilvánosságra. Hogy azért a könyvheti bevétel még meglegyen.

Nincs itt semmi látnivaló, oszt jónapot.”

„A Libri ügyhöz szeretném hozzátenni, hogy értem én, hogy nem szabad borúlátónak lenni, és nem kellene azt feltételezni, hogy a NER előbb-utóbb átveszi az irányítást, és teljes ellenőrzés alá vonja a kiadót. Rendben. Akkor várom a felsorolást kommentben, hogy mit nem uralt le a NER eddig, ahová betette a lábát.

Csacskaság azt gondolni, hogy mára megváltoztak”

– írja egy későbbi bejegyzésében az írónő.

(Péterfy-Novák Éva/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?