Celeb / Híresség, Érdekes, Film

10 színész és színésznő, akik bármire készek voltak a hőn áhított szerep kedvéért

Te mit tennél meg azért, hogy valóra váltsd az álmaid? Az ember sok mindenre képes azért, hogy előrébb léphessen a karrierjében. Egyesek a szabadidejüket áldozzák fel ezért, másoknak a családi életük látja kárát a túlzott munkamániának, a színészek pedig sokszor még ennél is messzebbre mennek. Most olyan színészeket gyűjtöttünk össze, akik bármire készek voltak egy-egy szerep kedvéért, a fáradozásuk pedig nem volt hiábavaló, hiszen az egész világ megismerte őket, sőt, sokan közülük még Oscar-díjat is kaptak a példátlan alakításukért.

 

 

 

10 Az írónő Anne Rice nem volt elragadtatva azért, hogy Tom Cruise kapta meg Lestat szerepét az Interjú a vámpírral című regény filmadaptációjában. Cruise-t láthatóan bántotta ez a kritika, és úgy döntött, hogy nemcsak a regényt, hanem Rice összes könyvét is figyelmesen elolvassa, megtanul zongorázni, lefogy, és körbeutazza Párizst, hogy egy kicsit közelebbről is megismerhesse Lestat hedonista életmódját.

Az erőfeszítése nem volt hiábavaló: az írónő később elismerte, hogy Cruise kiváló munkát végzett a szereppel.

9 A szoba című film főszerepére készülve Brie Larson pszichiáterekkel beszélgetett, ráadásul egy hónapig egyedül, a külvilágtól elzárva élt egy házban, ahol a karaktere nevében naplót vezetett az életéről. A forgatás megkezdése előtt a színésznő 3 hétig rendszeresen találkozott a filmben fiát alakító Jacob Tremblay-jel: együtt töltötték az időt, sokat beszélgettek és játszottak, hogy jobban megismerhessék egymást és jobban tudják hozni a különleges anya-fiú kapcsolatot a filmben.

8 Egy órával a Mágus című film meghallgatása előtt Jessica Biel vett egy 19. századi ruhát és abban ment el a castingra.

„És bejött!” – emlékezett vissza Jessica. „Úgy voltam vele, hogy vagy tetszeni fog nekik, vagy kinevetnek. Úgy döntöttem, hogy nem érdekel – minden tőlem telhetőt megteszek. Amikor beléptem, volt egy enyhe döbbenet, aztán a rendező így szólt: Hála Istennek, legalább a jelmezre már nem kell költeni.”


7 A Túl a barátságon című film castingja közben Anne Hathaway azt hazudta a rendezőnek, hogy kiválóan lovagol. Valójában azonban Anne soha nem ült még lovon. A színésznő persze nem hagyta cserben a rendezőt, és még a forgatás megkezdése előtt megtanult igen magas szinten lovagolni.

6 A Thor: Szerelem és mennydörgés című film szerepéért Natalie Portmannek 10 hónapig heti 5 edzést kellett lenyomnia, és a nagyszerű színésznő egyetlen edzést sem hagyott ki.

5 A visszatérő című film szerepére készülve Leonardo DiCaprio valódi állattetemekben aludt, befagyott folyókban úszott és nyers bölényt evett.

4 Christopher Lee olyan nagy rajongója volt a Gyűrűk urának, hogy minden évben újraolvasta az összes könyvet, amikor Saruman szerepére választották.

Lee volt az egyetlen színész a filmben, aki tényleg találkozott Tolkiennel, ráadásul még képet is küldött magáról varázslójelmezben Peter Jacksonnak, hogy bebizonyítsa, ő a tökéletes választás a szerepre.

 

 

 

 

3 Elvis Presley szerepére Austin Butler több mint három évet készült! Nemcsak énekelni és táncolni tanult meg úgy, mint Presley, hanem harcművészetet is tanult, hogy beépíthesse annak mozdulatait a karaktere játékába, és jobban visszaadja a rock and roll királyának egyedi stílusát.

Butler minden könyvet elolvasott, amit csak tudott, és Elvis lemezeit hallgatva feküdt le aludni, gondosan gyakorolva közben annak déli akcentusát. A színész a létező legszélsőségesebb utat választotta, és teljesen elszigetelte magát a családjától és a barátaitól, hogy elszakadhasson saját önmagától, és teljes egésszé Elvis Presley-vé alakuljon.

2 Amikor a rendező Lin-Manuel Miranda azon gondolkodott, hogy Andrew Garfield-nek adja a főszerepet, megkérdezte a masszőrét, Greg Mielét, aki nem mellesleg közeli barátja Andrew Garfield-nek, hogy a színész tud-e éneleklni. Greg azt hazudta, hogy hihetetlen hangja van a srácnak, melynek köszönhetően Garfield megkapta a szerepet. A színész azonban nem volt birtokában semmilyen zenei és énekes tehetségnek, így körülbelül egy évig kellett énekelni és zongorázni tanulnia a forgatás megkezdése előtt.

1 Az Armageddon című film kedvéért Ben Affleck átalakíttatta a fogsorát, hogy férfiasabbnak és hősiesebbnek tűnjön, olyannak, mint amilyet a rendező Michael Bay akart. Ez a fogászati procedúra több mint 20 ezer dollárba, vagyis valamivel több mint 7 millió forintjába került Afflecknek.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?