Egyéb

Valami készül? Varga Judit váratlan bejelentést tett péntek este

Számukra fontos vendégek érkeztek Budapestre.

 

„Budapesten tanácskoznak Európa konzervatívjai. Fókuszban a migráció és a bevándorlási kihívásokra adható lehetséges válaszok”

– írta Varga Judit igazságügyi miniszter pénteken a közösségi oldalán.

A tárcavezető az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének konzervatívai előtt közölte: szerinte Magyarország élen jár a kontinens határvédelmében. Az is hozzátette, hogy 2015 óta rengeteg támadást (?) kellett elviselnie a kormánynak, de ők példamutatóan (?) helytálltak a migráció elleni küzdelemben.

Sőt, Vargáék egy határozott üzenettel készültek Európának és az Uniónak:

„ha nem mi döntjük el, hogy ki léphet be az EU területére és ki maradhat ott, hanem embercsempész hálózatok, akkor sohasem lesz valódi migrációs politikánk.”

Az igazságügyi miniszter nyugtázta, hogy Európában csak a konzervatívok képviselik az emberek érdekeit és csak ők merik „felvenni a kesztyűt” a migrációval szemben.

Budapest egyébként az utóbbi időben a konzervatívok egyik kedvenc gyülekezőhelye lett: a kormány május elején rendezte meg a CPAC-konferenciát, ahol Orbán Viktor is felszólalt.

„Magyarország valójában egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kísérletezik ki”

– többek között erről is szót ejtett beszédében.

A szónoklata azonban nem nyerte el mindenki tetszését: David Pressman amerikai nagykövet például azt üzente a miniszterelnöknek, hogy:

„Magyarországnak az ukrajnai háborúra és nem az álproblémákra kellene koncentrálnia.”

(Varga Judit/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?