Celeb / Híresség

Hatalmas összeg ütötte Várkonyi Andrea markát

Várkonyi Andrea idén sem lehet csalódott, legalábbis a többlettulajdonában lévő Whitedog Media Kft. határidőre közzétett beszámolója alapján: a cég ugyanis az árbevételét egy év alatt képes volt megduplázni.

 

 

 

Várkonyi 2020-as alapítású cége, amely tevékenységét tekintve főleg műsorgyártással és reklámügynöki munkával foglalkozik, 4,37 milliárd forint értékesítésből származó nettó árbevétellel zárta a tárgyévet – azaz több mint duplázni tudott a 2021-ben elért 2,03 milliárd forinthoz képest – szúrta ki az Mfor.

Úgy tűnik, nemcsak férje, Mészáros Lőrinc, hanem a műsorvezetőből avanzsált Várkonyi Andrea is ért a jó üzlethez: ennek fényében aligha meglepetés, hogy az adózott eredményben is újabb rekord született, elérték ugyanis a 850,46 millió forintot.

A szintén a beszámolóhoz csatolt taggyűlési jegyzőkönyvből az is kiderül, hogy összesen 850,5 millió forintnyi, tehát az éves nyereség egészének megfelelő összegű osztalékot vesznek ki a cégből ülettársával, Gergely Judittal, ennek megoszlása pedig a következő a tulajdonosok közt:

  • Dr. Várkonyi Andrea: 637,875 millió forint
  • Gergely Judit: 212,625 millió forint.

Várkonyi Andrea a tavalyi évben több mint 295 millió forintos osztalékot vett fel, a cég alapítása óta tehát már több mint 937 millió forinttal gazdagodott.

Így keresett milliárdokat a cég

Az árbevétel jelentős részét, 4,34 milliárd forintot a kiegészítő melléklet szerint reklámügynöki tevékenységgel szerezte a cég, míg egy kisebb hányadot, 25,9 millió forintot ingatlanbérbeadásból szerzett.

A sajtóban megjelent hírek szerint a Whitedog Media több a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó cég kommunikációs és PR-tevékenységét is ellátja: Várkonyi Andrea cége csinálta például az MBH Bank, azaz a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank fúziójából létrejött bank bevezető reklámkampányát.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?