Belföld, Hírek

Breaking – Orbán Viktor bejelentése a kijárási korlátozásról!

Az operatív törzs 11 órai sajtótájékoztatóját követően, a miniszterelnök délután jelentette be, hogyan folytatódik a vírus elleni védekezés. A kijárási korlátozást meghosszabbították, húsvét idejére a polgármesterek felhatalmazást kaptak további, helyi korlátozások bevezetésére.

 

 

 

 




 

Mint azt korábban megírtuk, újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 980-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 beteg, többségében idős emberek, de van köztük egy 48 éves nő is.

Az operatív törzs tájékoztatóján kiderült:

  • Az oktatási akciócsoport a szóbeli érettségik elmaradását javasolja a kormánynak, tehát csak írásbeli lenne idén.
  • A Pesti úti idősotthonban az éjjel is tartó vizsgálatok már több mint 100 fertőzöttet mutattak ki.

Orbán a bejelentést megelőzően járványügyi szakértőkkel egyeztetett arról, mik a következő lépések a koronavírus elleni harcban. Szerdán Karácsony Gergely főpolgármester is azt javasolta a kormányfőnek: legalább egy hónappal hosszabbítsa meg a kormány a kijárási korlátozásokat.

Orbán Viktor ezek után szakemberekkel, virológusokkal is tárgyalt és most jelentette be, milyen eredményre jutott, lesz-e teljes kijárási tilalom húsvétkor, vagy minden marad úgy, ahogy jelenleg, esetleg könnyítés lesz.

A miniszterelnök bejelentése:

Orbán Viktor csütörtökön délután fél ötkor, videós bejelentésében elmondta, hogy a két hete elrendelt kijárási korlátozás szombaton jár le. Beszéltek a polgármesterekkel, szakemberekkel, tudósokkal. Egybehangzó véleményük volt, hogy a kijárási intézkedések értelmesek voltak, mert lassították a járványt.

Ezért azt a döntést hozták, hogy a kijárási korlátozás időtartamát határozatlan ideig meghosszabbítják, és hetente mérlegelik a hosszabbítás további szükségességét.

A polgármesterek a húsvéti hosszú hétvégére speciális lehetőséget, engedélyt kapnak, hogy településükön további korlátozásokat vezessenek be, melyek hétfőn 24 óráig lehetnek érvényben.

 




 

Orbán Viktor azt kérte, mindenki tartsa be a korlátozó szabályokat, csoportos összejöveteleket kerüljék, a közterületeken tartsák a távolságot és fokozottan figyeljenek az idősekre.

Fogadjuk el, hogy az idei húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak. És kérem önöket, vigyázzanak egymásra! – Zárta bejelentését a miniszterelnök.

Huszonkilencedik nap. Kijárási korlátozás meghosszabbítva // Day twenty-nine. Curfew restrictions extended

Huszonkilencedik nap. Kijárási korlátozás meghosszabbítva // Day twenty-nine. Curfew restrictions extended

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. április 9., csütörtök

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?