Állat, Életmód, Érdekes

Millió forintos barátok: a 14 legdrágább kutyafajta, amiknek az ára szinte sokkoló

Ezek a kutyák valóságos kis ékszerdobozok. Mármint szó szerint. 💰 Köztudott, hogy a kutya az ember legjobb barátja. A fajtája gyakorlatilag mindegy is, hiszen mindenki szeret ölbe kapni és dédelgetni egy aranyos kis szőrcsomót még akkor is, ha csak egy utcáról befogadott keverék kutyus az illető. Ettől függetlenül persze vannak drága, sőt méregdrága kutyafajták is, melyekhez a gigászi összegen túl hosszú, akár éveken át tartó várólista után lehet hozzájutni. Most olyan kutyafajtákat gyűjtöttünk össze, akikre elég ránézni ahhoz, hogy az ember azonnal lássa: ezek bizony zsebbenyúlós darabok. Némelyik kutya árából akár egy autót vagy kisebb házat is vásárolhatnánk.

 

 

 

Majompincs – 14. hely

Ára: 600.000 – 850.000 Ft

Minek macska, ha kutyád is lehet? – gondolhatták a német tenyésztők, amikor kitenyésztették ezt a patkányfogó kutyafajtát, amit ma majompincs vagy affenpinscher néven ismernek. Ezek a kutyák állítólag kiválóan képesek megtisztítani a gabonával teli istállókat a patkányoktól, úgyhogy nagy tapsot nekik.

Alaszkai klee kai – 13. hely

Ár: 900.000 – 1 millió forint

Szabad szemmel is látható, hogy mely fajta is az alaszkai klee kai ősatyja. Igen, ez a fajta gyakorlatilag egy husky, csak kicsiben. A fajta megjelenése nagy port kavart a 70-es években, a rádió és a televízió is ezzel volt tele, legalábbis főleg az amerikai kontinensen, ahol mindenki ilyen kutyát akart magának otthonra.

Maltipoo – 12. hely

Ára: 650.000 – 1,4 millió forint

Félig toy uszkár, félig máltai – ez a maltipu. Ez a fajta rendkívül fiatal, ezért még alig ismerik valahol a világon. Az első maltipu körülbelül 20 évvel ezelőtt jelent meg, és különösen hasznos lehet a szőr allergiával küszködő embereknek, mivel ennek a fajtának nincs vedlési ciklusa.


Perzsa agár – 11. hely

Ára: 800.000 – 1,7 millió forint

A perzsa agár egy nagyon különleges és ősi fajta. Nem lehet meghatározni, hogy pontosan mikor jelent meg, de feltehetőleg valamikor az időszámításunk előtti 4. század körül. A tudósok úgy vélik, hogy ezt a kutyafajtát szándékosan tenyésztették ki az ókori Egyiptomban és Iránban.

Ausztrál pásztorkutya – 10. hely

Ára: 1 – 1,7 millió forint

Ez a fajta a 19. században jelent meg, amikor egy ausztrál férfi rájött, hogy az Európából hozott pásztorkutyák nem végzik jól a munkájukat. Ezután a férfi úgy döntött, hogy keresztez egy collie-t és egy ausztrál vadkutyát, egy dingót. A férfit Thomas Hill-nek hívták, a halála után pedig más gazdákra hagyta a kutyáit, akik dalmatákkal, bullterrierekkel és egyéb fajtákkal keresztezve tökéletesítették ezt a fajtát.

Szamojéd – 9. hely

Ára: 1,4 – 1,7 millió forint

A szamojéd egy elegáns fehér, közepes méretű kutya. Származási helye Szibéria és Észak-Oroszország. A 19. században a tudósok ezeknek a kutyáknak a segítségével tudták elérni az Északi- és Déli-sarkra szervezett expedíciók célállomását.

Norfolk terrier – 8.hely

Ár: 1,3 – 2 millió forint

A norfolk terrier a világ egyik legkisebb vadászkutyája. Ezek a kiskutyák a 19. században jelentek meg Angliában, Norfolk megyében, de önálló fajtává csak 1964-ben váltak.

Pomerániai törpespicc – 7. hely

Ára: 1,2 – 2,7 millió forint

Az egykori porosz Pomeránia tartományt tekintik a pomerániai kutyák szülőhelyének. Nehéz elhinni, de kezdetben a fajta egyedei körülbelül 15 kilogrammot nyomtak! Idővel a német kutyatenyésztők úgy döntöttek, hogy összepréselik kicsit ezt a fajtát, amit a legkisebb egyedek kiválasztásával és párosításával értek el. Így születtek meg később azok a kutyák, amiket ma már csak pomerániai törpespicc néven ismer a világ.

Pembroke Welsh Corgi – 6. hely

Ára: 1 – 3,5 millió forint

A walesi corgik hihetetlenül elbűvölőek és karizmatikusak, ezért pedig a leendő gazdáik egy kisebb vagyont is hajlandóak kifizetni értük. A fajta eredetének történetéből több évszázad kiesett. A fajtára vonatkozó első írásos utalások a X. századi törvénykönyvekben jelentek meg. Csak annyit lehet biztosan tudni, hogy a fajta szülőhelye Nagy-Britannia.

Malinois – 5. hely

Ár: 1,6 – 3 millió forint

Korábban a malinois közönséges munkakutya volt. Idővel igazi házi kedvencé változott, de még azért most sem veszítette el a csodálatos tulajdonságait. A malinoisnak kivételes szaglása, kiváló állóképessége és éles elméje van.

Afgán kopó – 4. hely

Ára: 2,8 – 3 millió forint

Békés és barátságos fajta. Ezek a háziállatok Afganisztánban jelentek meg, majd a kutyák Angliába kerültek, és onnan terjedtek szét Európa-szerte. A fajta annyira ősi, hogy a történészek sem tudják meghatározni a megjelenésük pontos dátumát.

 

 

 

 

Kanadai eszkimó kutya – 3. hely

Ára: 2,9 – 3,2 millió forint

Az egyik legrégibb Észak-Amerikában tenyésztett fajta. Az első kutyákat körülbelül 1000 évvel ezelőtt hozták még Szibériából. Manapság sajnos ez a fajta a kihalás szélén áll.

Kis oroszlánkutya – 2. hely

Ára: 3 – 3,5 millió forint

A kis oroszlánkutya egy nagyon ritka kutyafajta. Története körül időnként kutatói viták bontakoznak ki. Az egyik változat szerint a fajta az i.sz. I-II. században jelent meg. Ezek a kutyák különösen népszerűek voltak a XIII-XV. századi francia nemesség körében.

Tibeti masztiff – 1. hely

Ár: 5 – 10 millió forint

A tibeti masztiff egy olyan kutyafajta, mely körülbelül 2500 évvel ezelőtt jelent meg. Ezek a pihe-puha óriások még mindig Tibet kolostoraiban éltek, és a mai napig őrszolgálatot láttnak el. A masztiffok a Himalája-hegységben is hosszú ideig segítették a nomádok életét.

Neked melyik kutyafajta a kedvenced, és miért?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?