Egyéb

Németh Szilárd kifejtette mi mindent köszönhetünk Orbán Viktornak – óriási tisztelettel beszélt az eredményekről

A déli határainkat érintő, egyre erősödő migrációs nyomásról beszélt napirend előtti felszólalásában Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a parlamentben szeptember 27-én, hétfőn. Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes válaszában leszögezte: a kormány időben meghozott döntéseinek hála 2015 óta folyamatos és sikeres a műszaki és a jogi határzár.

„Csak az elmúlt hétvégén 1314 migránssal szemben léptek fel katonáink és rendőreink a déli határainkon” – kezdte felszólalását Simicskó István. A KDNP frakcióvezetője úgy fogalmazott, hogy az illegális határsértések száma idén újabb rekordot ért el, hiszen január eleje óta szeptember végéig 80 ezer főt fogtak el a hatóságok hazánk déli határszakasza mentén. Hozzátette: ugyanígy emelkedtek az embercsempészekkel szembeni fellépések is, hiszen az elmúlt kilenc hónapban 780 főt fogtak el embercsempészet miatt.Felszólalásában Simicskó István kitért arra is, hogy bár ezen számadatok önmagukban is jól mutatják az erősödő migrációs nyomást, egyelőre még nem is látni, mit fog okozni a közelmúltban történt afganisztáni kivonulás. „Kísértetiesen hasonlítanak ezek a számok a 2015 előtti időszakhoz. Emlékszünk arra, hogy több, mint 400 ezer migráns vonult végig Magyarországon. Szükség volt a kerítés megépítésére és ezzel nem csak a magyar embereket, hanem egész Európát védelmezzük a mai napig” – jelentette ki.

Simicskó István azt is kifejtette, hogy ezzel Magyarország volt az első európai nemzet, amely fellépett a migráció jelentette veszéllyel szemben, és a határőrizet, a határvédelem lehetővé teszi azt, hogy a magyar emberek továbbra is biztonságban legyenek. „De az is biztos, hogy a migrációs nyomás erősödik a déli határainkon, a számok ezt mutatják” – húzta alá, hozzátéve, hogy ugyanezeket a lépéseket a baloldal mindvégig ellenezte és hátráltatta, tagadva a migrációs válság létezését. Mint rámutatott: „a migrációt meg kell állítani, a segítséget pedig oda kell vinni, ahol a baj keletkezik, nem pedig behozni Európába. Ebben a KDNP továbbra is támogatni fogja a kormányt.”

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az elhangzott számadatok viszonyítási alapjául válaszában elmondta: 2020-ban összesen 46 ezer illegális bevándorlót fogtak el a magyar hatóságok, így elmondható, hogy csaknem a duplájára nőtt a határsértést megkísérlők száma 2021 szeptember végére. Az embercsempészek esetében drasztikusabb növekedés érzékelhető, hiszen az idén eddig elért 780 fővel szemben tavaly egész évben összesen 285 embercsempésszel szemben kellett intézkedni.

„Az, hogy ma nem ismétlődnek meg a 2015 előtti állapotok – a 400 ezer migráns átrohanása az országon, az autópályák megszállása, a tanyák élhetetlenné tétele, a városokban a közparkok elfoglalása, a vonatokon tapasztalt állapotok – csak a Fidesz-KDNP parlamenti frakciójának és az Orbán Viktor vezette kormány döntéseinek köszönhető” – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve, hogy a Magyarország védelmét jelentő lépéseket a Nemzeti Konzultáció válaszai is megerősítették. „Meghoztuk azokat a döntéseket, amelyek értelmében a jogi és műszaki határzár megépült, nagyon erős migrációs törvényeket hoztunk, a kerítést felépítettük és a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet évek óta fenntartjuk” – szögezte le.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?