Egyéb

Egy levél, mely bejárta az internetet, ezer és ezer nőt ihletett meg

Nagyon gyakran előfordul, hogy amikor a férj és feleség elválnak, felháborodva nyilatkoznak a korábbi házastársukról. Valójában úgy vélik, hogy ha nem nehezteltek volna a másikra, nem lett volna válás sem.
De egy nőnek, aki bár ugyancsak átélte ezeket a nagyon nehéz pszichológiai eseményeket a férjétől való elválás során, mégis sikerült neki kivételesen jó pillanatokat találnia korábbi kapcsolatukban. Ami meglepőbb: ezért háláját fejezi ki férjének egy nyílt levélben.

 

 

 


„Drága, ex-férjem! A mai napon a veled való közös életünk véget ért. Amint látod, teljesen lepörgött a közös életünk a házasságkötés pillanatától egészen a házasság felbontását jóváhagyó ítélet aláírásáig.
Teljesen szabad akaratomból és tiszta lelkiismerettel válik szét utunk. De mielőtt ez megtörténik, engedd meg, hogy elmondjak neked pár dolgot, hogy őszinte hálámat fejezzem ki mindazért, amit kapcsolatunk során adtál nekem.

1. Általad tanultam meg elviselni a különböző mindennapi nehézségeket, mint például a kulcsok, a pénz, mobiltelefon elvesztése. Mindig, bármely helyzetből megtaláltam a kiutat, hogy megmentsem az érzékeny idegeidet.
2. Köszönöm neked, hogy megtanultam, hogyan kell beadni az injekciót. Ez akkor történt, amikor a gyerekek betegek voltak, nem volt lehetőség arra, hogy orvost hívjunk, te viszont a fecskendő látványától menten elájultál… És akkor kellett nekem a legnagyobb bátorság, hogy beszúrjam a tűt a gyermek fenekébe biztos kézzel. És utána téged is magadhoz térítettelek.
3. Köszönöm neked, hogy megtanultam legalább alapszinten elvégezni az otthoni kisebb javításokat. Polcok felfúrása? Már nem probléma. A mosogató alatti lefolyócső kicserélése elhanyagolható kellemetlenség. Mert neked soha nem volt időd vagy energiád erre. Tehát meg kellett tanulnom, hogy léteznek olyan bonyolult szerkentyűk, mint a csavarhúzó, állítható csavarkulcs és a kalapács. De most nem félek otthon maradni egy férfi nélkül sem.

 

 

 

4. Köszönöm neked, hogy megtanultam, hogyan kell tárgyalni a közös képviselővel, elrendezni a dolgokat a forgalmi rendőrökkel, fizetni a bírságokat, űrlapot kitölteni. Egyébként, miután elvették a jogosítványodat, meg kellett tanulnom autót vezetni is, hiszen kellett egy sofőr, aki az emelkedett hangulatú esték után hazaszállította a testedet.
5. Hála neked, az alakomra se panaszkodhatom, mivel folyamatosan mozgásban voltam, hiszen hol a bevásárlószatyrokat cipeltem haza, hol a kertet műveltem egyedül, mert hát neked ebben a pillanatban is görcsöl a kisujjad a bal lábadon, így nyilvánvalóan nem tudsz felkelni a kanapéról sem.
6. Köszönettel tartozom, hogy több szakmát is elsajátítottam, végül is legalább egy családtagnak szükséges volt pénzt keresni.
7. Ezeken kívül kifejezetten hálás vagyok, hogy te hagytál el, mert nem voltam képes megérteni a kifinomult jellemedet. Hátat fordítottál és becsaptad az ajtót. Talán ezért sem hallottad a megkönnyebbülés sóhaját, amely akkor kiszabadult a mellkasomtól.
Nagyon köszönöm neked!”

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?