Egyéb

Tudtad? Ott, ahol kövérebbek a miniszterek, nagyobb a korrupció!

Egy kutatás bebizonyította: Nem minden elhízott politikus korrupt, de azokban az országokban, ahol nagy a korrupció, kövérebbek a miniszterek is. Ez sokmindent megmagyaráz Orbánnal és az egyre csak gyarapodó bendőjével kapcsolatban is.

Pavlo R. Blavatskyy, a Montpellier Business School kutatója 15 posztszovjet ország példáján keresztül vizsgálta az összefüggést a kormánytagok testtömegindexe és a korrupció között egy 2020-as kutatásában.

Ahogy akkor a 444 is megírta, Blavatskyy és munkatársai egy algoritmus segítségével 299, a tizenöt ország kormánytagjairól 2017-ben készült fotót vizsgáltak át. Az algoritmus, melynek működése az arcfelismerő algoritmusok működéséhez hasonlítható, a portrék alapján belőtte, mekkora lehet a képen szereplő személy testtömegindexe (BMI).

A kutató azt vizsgálta, mennyire függ össze a korrupció mértékét hagyományos módszerekkel mérő értékek és az elhízás mértéke. Arra jutott, hogy meglehetősen.

A vizsgálatért egyébként Pavlo R. Blavatskyy 2021-ban Ignobel-díjat kapott.


Ez a kutatás is rávilágít, mekkora bajok vannak Orbán és kormánya körül. Ahogy kifosztja az országot, úgy növekszik megállíthatatlanul a hasa is.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?