Celeb / Híresség

Schobert Norbi úgy érzi, „szétcseszik” a kommunikációs lehetőségeit az EU-szabályozások: „30 év után nem ezt érdemeltem” – videó

Schobert Norbi teljesen maga alatt van, és úgy gondolja, 30 év után nem kellene a mostanihoz hasonló szituációba keverednie, mert már eleget tett le arra a bizonyos asztalra. Most részletesen elmesélte, mi az, ami igazán zavarja őt a termékei miatt kiszabott 40 milliós GVH-bírsággal kapcsolatban.

 

 

 

Schobert Norbi számára igencsak nehéz és eseménydús volt az utóbbi időszak. A fitneszgurut ugyanis több tízmillió forintra büntették a termékei miatt, ennek hatására pedig meglepő és sorsfordító bejelentést tett, mely szerint visszavonul a kommunikációtól. Sokan értetlenkedve fogadták a hírt, és voltak, akik támogatták a döntését, míg másokban felmerült, hogy mi lesz így a márka híres és népszerű szénhidrátcsökkentett termékeivel. Mint mondta, a visszavonulásával nem fog megszűnni az Update, csupán nem ő lesz a „frontembere”.

– Mindenből vissza tudok jönni, mert a jóistennek valami terve van velem szerintem, de az Update-ből és a kommunikációmentes kommunikációból elegem van. Tehát ha kihozok egy új terméket, és azt mondom, hogy „itt az új kenyerem, edd meg, mert finom”, akkor megkérdezik, hogy mitől drágább, mint a másik, és én nem mondhatom azt, hogy azért, mert több benne a fehérje, több benne a rost, kevesebb a szénhidrát, és ennek ilyen és ilyen és ilyen hatása van, mert akkor viszont szét leszek büntetve. Szóval a kommunikációban fogok visszavonulni mindenképpen, valami mást fogok csinálni – fejtette ki az aerobikedző, aztán kiemelte:

Sajnos, aki arra számít, hogy Norbi mint életmód-előadó elő fog állni és tart egy konferenciát, előadást… Nem fogom megtartani, mert ha valaki felveszi, és feljelent egy szavam miatt, akkor szét leszek cseszve. Nem fogok a Facebookon sem live-ozni. Igazándiból azt gondolom, hogy ezek a szigorú szabályozások, amiket az Európai Unió erőltet a tagországokra – és a GVH is jogszerűen járt el –, ezek szétcseszik nemcsak az én, hanem az összes edző, életmódszakember kommunikációs lehetőségeit– ecsetelte Norbi a Tények Pluszban, majd a felesége, Rubint Réka vette át tőle a szót, aki szerint nincs más választásuk, mint menni tovább előre.

Minden nehézség egy lehetőség arra, hogy tanulva belőle egy magasabb szintre lépjünk. És hogyha most van ez a bírság, ami ugye a jogszabály miatt jogos, akkor állunk elébe és méltón viseljük a támadást Norbival együtt, hiszen egy család vagyunk. De én akkor is azt mondom: ha egy életmódszakembernek, egy edzőnek az a legnagyobb bűne, hogy az egészségre próbálja nevelni és ösztönözni az embereket, akkor legyen így!– foglalt álláspontot a háromgyerekes édesanya. Norbi ismét leszögezte, hogy az Update nem szűnik meg, de ő behúzza a kéziféket.

Kicsit befelé kell, hogy forduljak, és át kell gondoljam a világ és az én szerepemet, mert azt gondolom, hogy 30 év után nem ezt érdemeltem…– jelentette ki határozottan.

Lakmusz egyébként a Versenyhivataltól megtudta, a mostani eljárásban megállapított és a vállalkozás által is elismert, megtévesztő magatartások egy része (így a megalapozatlan piacelsőségi állítások, illetve a termék egyes lényeges jellemzőinek jogsértő elhallgatása) egyáltalán nem volt összefüggésben az élelmiszerekre vonatkozó uniós ágazati szabályozással.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?