Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Kisiklatta a gázsivita a Fekete Vonatot – a pénz miatt vesztek össze a tagok, íme a részletek a vitáról

Botrányba fulladt a Fekete Vonat visszatérő arénás koncertje. Az egykori formáció tagjai közül Fatima és Beat, valamint L.L. Junior és a koncertszervező cég között a pénz és egyéb személyes konfliktusok miatt tört ki a balhé, amely lehetetlenné tette a folytatást, pedig sokan örömmel látták, hogy további fellépéseit hirdették már a két évtized után összeálló hip-hop csapatnak.

 

 

 

A rajongók komolyan reménykedtek, hogy a múlt szombati nagyszabású koncert után újjáéled a Fekete Vonat. Az énekesek és a szervezők között azonban komoly vita alakult ki, ami miatt úgy döntöttek, többé nem állnak együtt színpadra, így a májusra meghirdetett Budapest Park-beli koncertet is lemondták. A csapat énekesnője, Fatima állítja, nagyobb bevételt remélt, a szervező InConcert Kft. szerint viszont a szerződésben az áll, hogy mindenki a nyereség után kapott volna gázsit, üzletileg azonban nem volt sikeres a koncert.

 Én nem szerződtem le parkos koncertre, csupán az Arénára szólt a megállapodásom a menedzsmenttel. Már amikor elkezdtük a próbákat októberben, kijelentettem, nem akarok Fekete Vonatozni a januári koncerten kívül. Ehhez tartom magam – mondta az énekes, aki bár élete egyik legszebb pillanatának élte meg a szombati show-t, az álmából hamar rémálom lett. – Nem akarom ezt a gyönyörű emléket befeketíteni és belekezdeni a sárdobálásba, de a lényeg, hogy nekünk nem ez lett ígérve… El lett előttünk húzva a mézes madzag, hogy mennyi pénzt kaphatunk, de most nem akarják odaadni, merthogy veszteséges lett a koncert. Efelől vannak kétségeim, de majd az ügyvédeim és a könyvvizsgálók rendbe teszik a számokat. Ki fogok állni az igazamért, mert megkárosítottak.

Fatima állítja, a próbák és a várt gázsi miatt még a biztos állását is ott hagyta és ugyan nem tagadja, a szervezőktől felvett 4 millió forintnyi előleget, szerinte ennél nagyobbnak kellett lennie a bevételnek.

– Bárhogy is lesz, én a Fekete Vonatot lezártam. Nyugodt kis életem van, távol a médiától, és nem hiányzik ez a felhajtás. Emberileg sokat kivett belőlünk. Én csak zenélni akarok, hamarosan pedig új projektbe kezdünk, amiben szeretném, ha Beat is közreműködne – mondta Fatima.


Az InConcert Kft. alapítója, Balassa János a Blikknek elmondta, olyan szerződést kötött a formáció tagjaival, amelyben az szerepelt, a koncert utáni nyereség után kap mindenki gázsit. Mindenki arra számított, hogy nagy durranás lesz, és elkapkodják az összes jegyet. Végül 10 ezren foglaltak helyet a lelátón, ám ebből háromezren tiszteletjeggyel.

– Nagy költségvetéssel járt a reklámkampány, az Aréna kibérlése, a technika, táncosok, díszlet. A bevétel azonban nem úgy alakult, ahogy terveztük, kevesebb pénz folyt be a jegyekből, mint amire számítottunk. Üzletileg nem volt sikeres, nagyságrendileg összesen annyi nyereségünk lett, mint amit Fatima felvett előlegnek… Minden hivatalos úton ment, meg lehet nézni a könyvelést. Tizenkét éve működik sikeresen a cégünk, és még soha senki nem kérdőjelezte meg az elszámolásainkat. Sajnálom, hogy a csapat tagjai közül ezt ketten nem tudják elfogadni – magyarázta Balassa, aki hozzátette, a lemondott parkos koncertről írásbeli megállapodás valóban nem született, de szóban mindenki beleegyezett.

Ám a mostani nézeteltérés és egyéb személyes problémák után azonban egyik előadó sem akart vállalni több közös fellépést. Kerestük Beatet is, ám ő egyelőre nem akart nyilatkozni, L.L. Junior pedig szűkszavúan annyit mondott, elfogadta, hogy így alakult a koncertből származó nyeresége.

– Az elszámolást korrektnek tartom, a többit nem kommentálnám. A nyereség rám eső részét szeretném felajánlani a Cseppkő Gyermekotthonnak, akik a koncerten is felléptek velünk – tette hozzá a rapper.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?