Egyéb

A 820 milliós füredi „kutatóközponthoz” kellett még egy röntgenosztály, őrző-védő cég nyert rá uniós pénzt

Ahogyan arról mi is írtunk, három építőipari cég 820 millió forintot kapott infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására Balatonfüreden EU-forrásokból. Azonban az abból felépült luxuslakások és magánklinika felfuttatásához kellett egy komplett röntgenosztály is, amelynek kialakítására egy őrzéssel-védéssel és takarítással foglalkozó cég kapott kereken 30 millió forint uniós támogatást – vette észre a füredi épületen utólag egy kisebb „köszönőtáblán” Hadházy Ákos.

 

Az elképesztő, uniós forrásokat felhasználó újabb gyanús üzletről a képviselő Facebook-bejegyzésében megjegyezte, hogy az érintett társaság, az Árgus-Security Kft. honlapján is szerepel. – Cinikusan azt írják, hogy újabb területen szeretnék megvetni a lábukat, pedig akkora hülyeségeket írtak bele a pályázatba, hogy leesett az állam: az állították például, hogy a digitális röntgen „jelenleg Magyarországon rendkívül ritka megoldásnak mondható”, pedig már 15 éve megjelentek az állatorvosi rendelőkben is – írja Hadházy.


Az ellenzéki politikus szerint „az őrző-védő cég ugyanahhoz az Apáthy családhoz köthető, mint az három építőipari cég, amely 820 millió forintot kapott infarktuson átesett betegek rehabilitációjának kutatására Balatonfüreden. Kiemelte, hogy a véletlenül bemásolt szöveg szerint a magánklinika orvosi eszközeinek zömét itt is egy bizonyos „Zoli” útmutatása alapján vették a kutatóközponthoz.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?