Egyéb

Videón Nyíregyháza új stadionja – nettó 13,8 milliárd, de Orbán Viktor 19 milliárdra emelte a keretet – Grandiózus..

A sport, pontosabban azon belül is a foci az Orbán kormány szent tehene. Sokan azt jósolták korábban, hogy a rezsicsökkentés után ezeknél a beruházásoknál is behúzza a féket a kormány, azonban úgy tűnik jelenleg, hogy nincs az a vírus vagy háború okozta gazdasági válság ami képes lenne erre.

Nyíregyháza büszkeségeit hosszasan lehetne sorolni, a Nyíregyházi Állatpark vagy az Aquarius Élményfürdő jut eszünkbe mikor felvetődik bennünk, hogy a keleti régióban költsük el nehezen megfogott forintjainkat.

Most azonban újabb gyöngyszemmel bővül a lista, grandiózus stadiont kap Szabolcs Szatmár Bereg megye megyeszékhelye. (Vagy narancsot kedvelő olvasók kedvéért: Szabolcs Szatmár Bereg vármegye, megyeszékhelye.)

Az alapkőletételre még februárban került sor és a tervezett átadást idén őszre tervezték, ennek apropóján a magyarepitok.hu segítségével utánanéztünk, hol tart a projekt.

A beruházást azért is tartották fontosnak, mert a szakértők szerint a régi stadion már építkezésének eredeti időpontjában, a 70-es években is elavult technológiával épült.

Az épülő objektumot azért is nevezhetjük grandiózusnak, mert 12200 négyzetméteres, 8150 férőhelyes fedett lelátóval lesz ellátva és egy több mint 10 ezer négyzetméteres központi labdarúgópályának ad majd otthont.

Azonban ez még nem minden, a tervezők mindenre gondoltak, ezért ha szükséges, még koncert is megrendezhető majd a helyszínen, ugyanis egy 160 négyzetméteres színpadot is fel lehet majd állítani benne így mikor aranylábú fiaink pihennek, Majka koncerten mulathat aki éppen arra vágyik.

magyarepitok.hu megjegyzi még az építkezéssel kapcsolatban, hogy a stadion épülete közvetlen szomszédságában egy kétszintes, kétszáz négyzetméteres sportközpont is kialakítanak.


Külön öröm a nyíregyházi futni vágyóknak, hogy a stadion körül egy 670 méter hosszú futókör is lesz majd, így tényleg nincs semmi akadálya annak, hogy a keletre jellemző kiflis gyrost ledolgozzák sportolóink.

Az építkezés állapotáról videót is közzétettek:

A költségeket tekintve elmondhatjuk, hogy nettó 13,8 milliárd forintból épül a sportlétesítmény de végösszeg azonban 19 milliárd is lehet, mert márciusban Orbán Viktor miniszterelnök ennyire emelte a stadionra fordítható keretet.

Tehát ha kihasználják a teljes, 19,1 milliárdos keretet, akkor a nyíregyházi lehet az egyik legdrágább magyar stadion.

Hogy valóban szükséges-e az a stadion és sportlétesítmény építési dömping ami az elmúlt pár évben megvalósult arra nincs egyértelmű válasz, mert mint minden másban, ebben a témában is kettészakadt az ország. Azonban az biztos, hogy az ellenzéki média szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben bőven lenne helye ezeknek a pénzeknek, a kormánymédia szerint pedig ezek olyan fejlesztések, amik előrébb viszik a nemzet sportolási kultúráját és az ezekből fakadó sikerek újra felteszik majd a térképre Magyarországot.


Akármelyik oldalnak is van igaza, az hogy megépül az nem kérdés, és lássuk be, könnyen lehet, hogy a terveket látva Cristiano Ronaldo is Nyíregyházán akar majd focizni….

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?