Egyéb

„Ti mégis hogyan képzelitek ezt?!” – Varga Ferenc kőkeményen nekiment Orbánnak botrányos kijelentései miatt

Közölte, újabb mélységbe süllyedt a miniszterelnök.

 

Magyarország miniszterelnöke május 12-én pénteken Veszprémben az ActiCity megnyitóján azt mondta:

„Bizánc, Nagy Károly, Ottó, Napóleon, Hitler más-más alapokon, de mindegyik európai egységről álmodozott. És ez ma is így megy: egyszerre van jelen az önálló nemzeti lét és a birodalmi gondolat. A nemzeti kultúra és az európai értékek. Szuverenitás és – ahogy ők mondják Brüsszelben – az Ever Closer Union.”

Varga Ferenc országgyűlési képviselő, nemzetiségi önkormányzatokért felelős árnyékkormánybiztos Facebook-oldalán reagált az Orbán Viktor által elmondottakra.

Bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

„Orbán Viktor ma kijelentette, hogy Adolf Hitler is európai egységet akart.

Meddig tűri még ezt a magyar cigányság?

Hitler nem egységet akart, hanem emberek tízmillióit ölte meg, köztük zsidókat és cigányokat.

Nem az első eset, hogy a kormányfő tudatosan ejt ki olyan mondatokat a száján, amik felkavarnak minden jóérzésű embert. Budaházy szabadon engedése után, vagy a »kevertfajúzás« után

most újabb mélységbe süllyedt a miniszterelnök.

Emlékszem a menekültválság idején volt időszak, amikor minket cigányokat egy lapra tett a menekültekkel. Tudatosan. Szavazatokat remélve. Most sincs ez másként.

Sajnos a mai napig a Parlamentben »némalevente« ül a kormánypártban a cigányság részéről, aki mindent eltűr ennek az erkölcsileg, politikailag és minden más tekintetben beteg vezetésnek.

Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos most is hallgat!

Pedig az ő dolga lenne KÉPVISELNI, ha kell akkor kiállni, akár a saját párttársai ellen a magyar cigányságért.

De ma nem hozzá kívánok szólni, hanem hozzátok, akik a jelenlegi »fideszes romapolitika« kitartottjai vagytok!

Hozzátok, akiket szerződésekkel, zsíros állásokkal, kamu mentorprogramokkal kilóra megvesz a jelenlegi rendszer és ti gyönyörűen kiszolgálva a jelenlegi beteg vezetést szállítjátok a roma szavazatokat. Teszitek mindezt úgy, hogy a XXI. században rengeteg honfitársunk még ma is villany, víz, és infrastruktúra nélkül él.

Teszitek mindezt úgy, hogy csupán egy százalékunk jut el a felsőfokú oktatásig. Teszitek mindezt úgy, hogy a társadalmi csoportunkban több mint 60% a társadalmi kirekesztődés és a szegénység kockázata. Soroljam? Lenne mit tenni!

Ti mégis hogyan képzelitek ezt?

Hogyan vagytok képesek egy olyan rendszert kiszolgálni, aki szerint Budaházy György kegyelmet érdemel? Aki szerint bár több száz éve itt vagyunk, mégis egyenlőek vagyunk a migránsokkal? Hogyan tudtok szolgálni egy olyan hatalmat, aki Adolf Hitlerben egy európai egységről álmodó embert lát?

Térjetek észhez!

Térjetek rá arra az útra, ami hosszú idő után a magyar cigányság felzárkóztatásához és hiteles érdekképviseletéhez vezet.

Ezt tudom nektek mondani.

Miniszterelnök úr!

Ismerős önnek az a kifejezés, hogy Parajmos?

Segítek, azt jelenti, hogy »elpusztítás, elnyeletés«. A roma holokausztot értjük ez alatt. Az Ön szerint európai egységet akaró Adolf Hitler az európai zsidó lakosság kiirtása mellett a cigányokat is haláltáborokba szállította.

Ön ma meggyalázta mindazon cigányok emlékét, akik a Parajmos, roma holokauszt alatt életüket vesztették.

Meggyalázta az akkor 3 milliós európai roma közösség egyes becslések szerint közel egymillió halottját.

Egy kormányfő ilyet nem tehet, egy normális európai vezető ilyet soha nem tenne.”


(Varga Ferenc/Facebook) | forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?