Egyéb

Megszólalt Győrfi Pál: tényleg nem jut üzemanyag már a mentősöknek sem?

Az üzemanyaghiány nyomán rengeteg olyan történet kezdett el terjedni a közösségi médiában, mely szerint a benzinkutakon a mentősöket sem szolgálták ki. Hogy végére járjunk a dolognak, megkérdeztük Győrfi Pált, hogy mi a helyzet az Országos Mentőszolgálatnál, tényleg történt-e olyan, hogy nem, vagy csak nehezen kapott egy egység üzemanyagot.

Ahogyan azt már a legtöbben tapasztalták, hétfőn hatalmas sorok alakultak ki a legtöbb olyan benzinkútnál, ahol éppen lehetett bármilyen üzemanyagot tankolni. Sőt, a közösségi médiában olyan hírek is megjelentek, melyek szerint még a mentősöket sem szolgálták ki egyes benzinkutakon.

Hogy a végére járjunk a történeteknek, a Pénzcentrum megkereste Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjét. Megkérdeztük többek között, hogy tényleg előfordult-e olyan, hogy a bajtársak nem, vagy csak nehezen tudták megtankolni a mentőautót. A szóvivő szűkszavú válaszában az alábbiakait közölte:

Az Országos Mentőszolgálat mentőautóinak közlekedésében nincs fennakadás, az üzemanyag utántöltést valamennyi egységünk el tudta végezni. A mentőautók a vonatkozó szerződés alapján a MOL benzinkutjainál tankolnak.


Korábban a katasztrófavédőktől megtudtuk, hogy bár a tűzoltók is az országos kúthálózaton tankolnak, de mindeddig ez nem okozott fennakadást. A Polgárőrség viszont ahol lehet lovon, kerékpáron, gyalog járőrözik. A BKV-nak pedig a saját telephelyein megoldott az ellátása.

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?