Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Házkutatási paranccsal tört rá a hatóság Radics Petire!

Az ország egyik legismertebb internetes tartalomgyártója a közösségi oldalán írta meg, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fegyveresei törték rá az ajtót. Radics Peti jellemzően szinkronparódiákat készít a videómegosztó portálra.

 

 

 

Radics több mint egymillió feliratkozóval Magyarország egyik legnépszerűbb youtubere. A veterán videós évtizedes pályafutása alatt rengeteg témába és stílusba belekóstolt a YouTube-on, ám a legtöbben a szinkronparódiái miatt ismerik, amelyekből még sorozatokat, hosszabb, már-már filmeknek nevezhető alkotásokat is készített.

Mint a Facebook-oldalán ma megjelent posztjából kiderül, szerinte éppen az egyik ilyen miatt „kopogott” be hozzá a NAV.

Életem egyik legemlékezetesebb napja a mai! Történt ma, hogy fegyveres erők (NAV) hatoltak be az otthonomba, házkutatási paranccsal. Feltartott kéz, etc. Mint kiderült, a nyomozás oka egy szinkronparódia. Nevezetesen: Süsü, az alkoholista sárkány (By:. Peti). Meg kellett volna semmisítenem a nyers eredeti videófájlokat, csak hát mivel egy 2016-os videóról beszélünk, az eredeti anyag már valahol az éterben tartózkodik malackával” – kezdte elkeseredett hangvételű történetét a youtuber.

Mi a tanulság? Ne csinálj Süsü, a sárkány-paródiát, mert később fegyveres erők hatolhatnak be hozzád!

– írta, majd magyarázni kezdte, hogy a munkájával miféle jogi következmények járhatnának:

Megjegyzem, furcsa az eljárás, meglepne, ha a Warner Bros. a Joker miatt rám küldte volna a hatóságokat, vagy bármelyik másik forgalmazó az egyéb szinkronvideóim miatt. Méltányos felhasználás. Az, ami kint működik, itthon nem. Itthon nem emailt küldenek, hanem fegyveres erőket. Ejj Süsü, pedig úgy szerettelek!” – búcsúzott el a videójától és a karakterétől Peti.

Egyébként miután felmérte a helyzetet a nyomozó, és a fegyveres úriemberek is felfogták, hogy mi miatt kellett jönniük, már ők is röhögtek ezen az egészen – tette hozzá, majd egy jól ismert, ám vélhetően ironikusan értendő mondattal zárt:

Magyarország, szeretlek!

A videós még egy kommentet is otthagyott a posztja alatt. Mintegy utóiratként elképzelte, milyen lenne ezzel a „bűnténnyel” börtönbe kerülni:

Hozzáteszem, az MTVA érezte szükségét az azonnali intézkedésnek! A sitten nagyon vicces lenne a rabtársakkal megbeszélni, ki mi miatt csücsül. Józsi drogbirtoklás, Feri emberölés, Peti a Süsü a sárkány-paródia miatt” – írta.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?