Egyéb

Pintér Sándor egészségügyi reformja: az orvosokat ellenőrző blokkolóóra és a kamera

Ilyen az, amikor a belügyminiszter felügyeli az egészségügyet, az oktatást, az önkormányzatokat és még egy sor olyan ágazatot, ahol egy „belügyesnek” amúgy semmi keresnivalója.

Év végéig valamennyi állami kórházban új beléptető rendszert vezetnek be Pintér Sándor belügyminiszter utasítására

– jelentette ki Lengyel László egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Kórházszövetség konferenciáján.

Népszava tudósításaszerint az orvosoknak és más dolgozóknak az intézmény be- és kijáratainál elhelyezett készülékeken kell lehúzniuk a mágneskártyájukat. Az eszköz videófelvételt is készít a személyről, hogy a kártyákkal ne lehessen visszaélni.

Az elhangzottak nem váltottak ki nagy sikert az orvosokból és intézményvezetőkből álló hallgatóságból, mert gyakran hallatszott morgolódás Lengyel László felszólalása alatt.

Az intézkedést azzal magyarázta a helyettes államtitkár, hogy a szerinte legrosszabb teljesítményt nyújtó kisvárosi kórházakban évente mindössze 89 beteg jut egy gyógyítóra, míg a legjobb közepes városi intézményben pedig több mint kétszer annyi, 192 beteget látnak el évente. Lengyel László szerint az eltérés oka az lehet, nem biztos, hogy a rosszul teljesítő helyeken az orvosok nyolc órát bent töltenek a kórházban.


Címlapkép: Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügy finanszírozásáért és fejlesztésért felelős helyettes államtitkára 2023. március 29-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?