Egyéb

Orbán Viktor: Az oktatási rendszer lehetne jobb is, de nem szabad lebecsülni

A miniszterelnök a Szakma Sztár Fesztivál megnyitóján tartott beszédet a Hungexpon zajló rendezvényen.

Orbán Viktor nem kommentálta a beszédével szinte egy időben zajló demonstrációt az oktatást is felügyelő Belügyminisztérium épülete előtt, de

a miniszterelnök úgy fogalmazott, a magyar közéletben szokás leminősíteni és szapulni az iskolarendszerünket, ami persze lehetne jobb is, de nem szabad alábecsülni, hiszen a magyar diákok sikere a magyar oktatás dicsérete is. A tanárok időt és fáradságot nem kímélve egyengetik a diákok útját – tette hozzá.

Orbán Viktor megismételte korábbi kijelentését, hogy a kormány folyamatosan megújítja a szakképzést, a tanulók, az oktatók és a szülők pedig szerinte „nyitottak” a változásokra.

A pedagógus érdekképviseletek és az ADOM Diákmozgalom által szervezett reggeli demonstráción szülők, hozzátartozók és ellenzéki képviselők fejeztéki támogatásukat. Az egyébként országos megmozdulásokról a kormánypártoknak és mint most kiderült Orbán Viktornak sincs semmilyen mondanivalója.


Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a XV. Szakma Sztár Fesztiváljának megnyitóján 2022. április 25-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?