Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Galambos Lajos börtönbe vonulása: orvosi vizsgálaton volt, az eredmény sok mindent befolyásolhat

Nem hagyja annyiban Galambos Lajos, hogy elutasították a halasztási kérelmét. A trombitás még nem kapta kézbe a behívóját, amellyel meg kell kezdenie a börtönbüntetését. Most újabb orvosi vizsgálaton esett át, amelynek az eredménye véleménye szerint sok mindent befolyásolhat.

 

 

 

Ahogy a Blikk is többször megírta, Galambos Lajcsinak 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie az áramlopási ügy miatti börtönbüntetését a kecskeméti börtönben, ám a kiírt időpontban nem jelent meg. Később kiderült, halasztási kérelmet nyújtott be, amit viszont elutasított a bíróság. A zenész ugyan fellebbez, de úgy tűnik, hamarosan mégis meg kell kezdenie a 3 év 6 hónapos börtönbüntetését.

Lajcsi jelenleg is minden követ próbál megmozgatni, hogy az igazát bizonyítsa. A pereskedésre a vagyonának egy része, a házassága és az egészsége is ráment. Utóbbi miatt csúszott a bevonulása is.

– Gyógyíthatatlan beteg vagyok. Ezért kaptam halasztást. Sajnos, a szerdai napon még meg volt kötve a kezem, vagy be volt kötve a szám, ha úgy tetszik, arra kértek, ne nyilatkozzak a történtekről. Nem tehettem mást, hallgattam. Hallgattam és végignéztem, ahogy mindenki úgy keres engem, mintha épp szökésben lennék.

– nyilatkozta a zenész korábban. Lajcsi egyelőre még nem kapta meg a behívóját, és nem is beszél róla, hogy ennek mikor kell megtörténnie. Egyik ismerőse viszont részletesen nyilatkozott a lapnak, hogy mit tervez Lajcsi.

– Esze ágában nem volt kibújni az igazságszolgáltatás és a törvényesen rá kiszabott ítélet alól. Valójában csupán egy év halasztást szeretett volna kapni annak érdekében, hogy betegségét ne a börtönben kezeljék, hanem egy általa választott és persze, finanszírozott kezelésnek vethesse alá magát a kért időben – mondta korábban az informátora, hozzátéve: – Ez a határozat még nem jogerős, vagyis Lajcsi még élhet fellebbezéssel. Ugyanakkor arra készül, hogy egy hónapon belül kézhez kapja az új behívót, hiszen még ha fellebbez is, meg kell majd kezdenie a büntetését. Természetesen nem boldog a hírtől, de minden rá vonatkozó törvényt betartva jár majd el.

Az utolsó percig küzd

Galambos Lajost hétfő délelőtt többször is hívta a Bors, s a zenész csak több próbálkozás után vette fel a telefont. Kiderült, okkal:

– Épp orvosi vizsgálaton vagyok, azért nem tudtam eddig felvenni. Túl részletesen nem szeretnék most erről beszélni, annyit azonban elmondhatok, hogy ez egy újabb vizsgálat, ami a jelenlegi egészségi állapotomat monitorozza, illetve egy terheléses vizsgálat, ami megmutatja, mennyit bírok most és mennyit fogok bírni a közeljövőben. Ennek a vizsgálatnak az eredménye sok mindent befolyásolhat – húzta alá Galambos Lajos.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?