Film

7 film, amin mindig sírunk, akárhányszor is látjuk (nyugi, te is fogsz!)

Mert vannak filmek, amik annyira meghatóak, annyira fájdalmasak, annyira szépek, hogy bármikor is nézzük őket, nem tudunk parancsolni a könnyeinknek.  Semmi ciki nincs abban, hogy vannak filmek, amiken elpityeredünk, hiszen érzelmesek vagyunk, és rengeteg olyan filmes alkotás van, ami nagyon megérinti a lelkünket. Most ilyen filmeket hoztunk, amin bevalljuk, hogy mi mindig bőgünk, akárhányszor is látjuk őket. Neked melyik az a film, amin a legtöbbet sírtál eddig? Jöhetnek a kommentek!

 

 

 

1. Hacsi, a leghűségesebb barát

Állatos filmen nem sírni igazi kihívás! A Richard Gere főszereplésével igaz történet alapján forgatott kutyás film az egyik legszívhezszólóbb, amit láttunk. A történet egy tanárról szól, aki egyik nap talál egy kiskutyát. A felesége nem akarja, hogy megtartsák, de nem jelentkezik a kutyáért senki. A tanár és Hacsi között különleges kötelék alakul ki, minden nap együtt mennek a munkába. A férfi felszáll a vonatra, Hacsi pedig az állomáson várja őt. Egyik nap azonban a tanár szívrohamot kap, és meghal. A kutyus minden egyes nap elmegy az állomásra és ott várja a gazdáját, hátha hazajön… Hát ki lehet ezt a történetet bírni sírás nélkül? Nem igazán…

2. A mennyország kapujában

Az 1997-es film két betegről szól, akik ugyanabban a kórházi szobában fekszenek és ugyanaz a diagnózisuk: hamarosan meghalnak. A betegek eldöntik, hogy nem érdemes az utolsó napjaikat ágyban fekve tölteni, ezért elszöknek a kórházból, elkötnek egy kocsit és elmennek a tengerparthoz. Útközben vicces és néha veszélyes helyzetekbe keverednek, ám a sors elkerülhetetlen, és szívfacsaró pillanatokat eredményez.

3. Halálsoron

Az egyik legjobb Stephen King könyvadaptációnak tartják ezt a filmet, melynek főszereplői  Tom Hanks és Michael Clarke Duncan. A film Paul, a Halálsoron dolgozó fegyőr életét mutatja be, aki egy idősek otthonában emlékszik vissza a történtekre és meséli el a természetfeletti eseményeket, melyek egy gyilkossággal ártatlanul vádolt rab érkezése után kezdődtek. A sok filozófiai (halál, bűnösség, ártatlanság) gondolkozni valót tartalmazó film kellően kemény, naturális, de egyben nagyon szívhez szóló is. Ha még nem láttad, akkor nagyon ajánljuk!

4. Schindler listája

Az 1993-as több Oscar-díjat is bezsebelő film Oskar Schindlerről szól, aki sikeres üzletember és egyben a náci párt tagja. A második világháborúban Schindler több ezer zsidót mentett meg a koncentrációs tábortól ügyes cselei segítségével, amire csak később jöttek rá a nácik. A film Schindler hőstetteiről, a háború szörnyűségéről és a holokausztról szól, és egy igazi remekmű Liam Neeson alakításával.

5. Az élet szép

Hasonlóan a Schindler listájához Az élet szép is a II. világháborúban játszódik. Egy olasz zsidó családról szól a film, amiben apát, és fiát deportálják egy náci táborba. A férfi felesége önként megy utánuk, ám itt meglátják a háború és a halál borzalmait. Ahhoz, hogy Guido és kisfia túlélje a tábort, egy ügyes cselhez folyamodik. Azt hazudja fiának, hogy az egész egy jól megszervezett játék, amiben a náci őrök is szereplők, és a cél az, hogy ne vegye őket senki sem észre.

6. Millió dolláros bébi

Maggie bokszkarrierről álmodik, és ebben Frankie Dunn az idős edző segít neki. A rengeteg edzés és kitartó munka meghozza gyümölcsét, amikor a lány eljut a döntő meccsig jut. Ám az élet közbeszól, és egy sérülés örökre megváltoztatja Maggie életét. A film vége kifejezetten szomorú és kegyetlen, zsebkendőket készíts be, mert kelleni fog.

7. Gladiátor

A rómaiak a barbár germánok ellen harcolnak, a császár Maximusra bízza a sereg vezetését. A császárt azonban megöli saját fia, és halálba küldi Maximust és családját, akivel vetélytársat lát. A férfi miután elveszti feleségét és fiát rabszolgasorsba kényszerül és gladiátorként kell helytállnia egy provinciában. A filmben Russel Crowe nagyon jól alakítja a szenvedő férjet és apát, és bár rengeteg feszültség és fájdalom van a filmben, mégis hősként tiszteljük Maximust, aki küzd a családja emlékéért.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?