Érdekes, Film

12 elképesztő tény A múmia-filmekről, melyektől még jobban fognak tetszeni

Bár a tesztvetítésen majdhogynem elbukott, A múmia hatalmas kasszasiker lett a bemutatása után. A Brendan Fraser és Rachel Weisz által alakított Rick és Evelyn ikonikus párosa ezért hamarosan újra visszatért a mozivászonra a folytatásban, hogy megismételjék az óriási sikert.

 

 

 

1. Tom Cruise-nak ajánlották először a főszerepet, de visszautasította.

Rick O’Connell szerepére sok híres színészt fontolóra vette, köztük Tom Cruise-t is, de ő visszautasította az ajánlatot. Így kapta meg a főszerepet végül Brendan Fraser. Cruise-nak közel két évtizede volt arra, hogy meggondolja magát, ahogy azt a 2017-es film esetében meg is tette.

2. Az Imhotepet alakító színészt naponta kétszer kellett tetőtől talpig leborotválni.

Arnold Vosloo karaktere megkívánta, hogy a forgatás alatt a színész egész teste teljesen csupasz legyen. Először a gyantázással próbálkoztak, de Vosloonak ebből elég volt egyszer is, mivel túl fájdalmasnak találta a műveletet. Ezért a stáb úgy döntött, naponta kétszer borotválni fogják.

3. Rachel Weisz karaktere egy valós személyről kapta a nevét.

Evelyn Herbert ihlette Evelyn Carnahan karakterét. Ő volt a brit egyiptológus, George Herbert lánya. 1922-ben Evelyn és édesapja voltak az elsők, akik a modern korban beléptek Tutanhamon fáraó sírkamrájába.


4. A filmeket valójában Marokkóban forgatták, nem Egyiptomban.

Bár a trilógia első két része Egyiptomban játszódik, különböző okokból kifolyólag a forgatások nem ott zajlottak. Helyette Marokkót választották helyszínnek. Amikor a 20. század eleji Kairót látjuk, az valójában Marrákes.

5. A színészeknek néhány óránként egy különleges főzetet kellett inniuk.

Mivel a forgatások a sivatagban zajlottak, a színészeknek életveszélyes körülményekkel kellett szembenézniük, köztük a kiszáradással is. Hogy ezt elkerüljék, az orvosi csapat egy speciális főzetet készített számukra, amit a színészeknek néhány óránként el kellett fogyasztaniuk.

6. Rachel Weisz és Patricia Velasquez több hónapon át gyakoroltak csupán egyetlen jelenethez.

Bár könnyedén lehetett volna dublőröket alkalmazni A múmia visszatér című film harcos jelenetéhez, mindkét színésznő úgy döntött, maga vállalja a jelenetet. 3 hónapon át, napi 8 órában gyakoroltak, hogy formában legyenek, és maguk tudják végrehajtani a jelenetet.

7. Igazi patkányok és rovarok voltak a jelenetekben.

A rémület, amit Rachel Weisz arcán látunk, nem megjátszott reakció, hiszen valódi patkányok mászkáltak rajta. Ugyanígy igazi rovarokat és férgeket használtak a felvételekhez. A Dr. Chamberlaint alakító színész arcán szintén valódi sáskák mászkáltak.

8. A díszletet egy vulkán belsejében építették fel.

Hamunaptra elveszett városát Marokkó délkeleti részén, egy vulkánban építették fel. Természetesen egy már kialudt vulkánról van szó, amiben egy régi erőd is található.

9. A könyvtárban játszódó jelenetet csak egyszer vették fel.

A film egyik legelső jelentében Rachel Weisz karaktere könyveket pakol a könyvtárban. Ám az ügyetlen könyvtáros ledönti a könyvek nagy részét. Visszarakni őket a helyükre több órát vett volna igénybe, de erre nem is volt szükség, mert Weisz annyira remekül játszott, hogy elég volt egyszer felvenni a jelenetet.

 

 

 

 

10. A medzsaiaknak eredetileg tetőtől talpig tetováltnak kellett volna lenniük.

A rendező, Stephen Sommers azonban változtatott ezen, mert a színész, Oded Fehr túl jóképű volt ahhoz, hogy ennyi tetoválással takarják el.

11. A Benit játszó színészt nem nagyon kedvelték a tevék.

Kevin J. O’Connor játszotta a nem túl szimpatikus Beni szerepét. A tevék sem kedvelték túlzottan. Az egyik jelenetben, mikor a tevékre pakolt, az állatok nem voltak hajlandók megmozdulni. Ez ugyan nem volt eredetileg a forgatókönyvben, de úgy döntöttek, benne hagyják.

12. Brendan Fraser majdnem meghalt az akasztófás jelenet közben.

Az egyik jelenetben Rick O’Connell fogságban van és viszik az akasztófához, miközben Evelyn a kiszabadításáról próbál tárgyalni és végül megmenti az életét. Bár a testet mutató felvételekhez dublőrt használtak, Frasernek kötél került a nyakába a közeli felvételek során. A második felvétel közben a kötelet megfeszítették, hogy Fraser mozdulatai hitelesebbnek tűnjenek. A színész azonban végül elájult és újra kellett éleszteni a forgatáson.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?