Belföld, Celeb / Híresség, Érdekes

Szintén zenész… – Két Galambos Lajos lesz a kecskeméti börtönben, az egyikük trombitás

Meg kell kezdenie a bíróság által kiszabott büntetését Galambos Lajosnak, vagyis Lagzi Lajcsinak. A népszerű zenésznek a kecskeméti parkettásba kell bevonulnia, ahol a volt NBH vezető, Galambos Lajos vezérőrnagy már több hónapja a büntetését tölti.

 

 

 

Szerdán jelentette be a Budapest Környéki Törvényszék, hogy elutasította a bíróság Galambos Lajcsi halasztási kérelmét, így a zenész mégsem ússza meg a börtönt. Ahogy arról a Blikk beszámolt, Galambos Lajost a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte, amelynek letöltését 2023. február 15-én kellett volna megkezdenie a kecskeméti börtönben.

A kijelölt napon a börtön kapujában várakozó lelkes újságíróknak azonban csalódniuk kellett, ugyanis a művész „fellépése” elmaradt. Mint kiderült, Galambos már hetekkel előtte kérelmezte a bíróságnál büntetése végrehajtásának elhalasztását. Az ok pedig az volt, hogy Lajcsi egy ideje egészségi problémákkal küzd.

Lagzi Lajcsi hiába reménykedett, a bíróság nem fogadta el a kérelmét, ami azt jelenti, hogy a trombitásnak meg kell kezdenie a büntetése letöltését. A bíróság döntése nem végleges, az ellen fellebbezésnek van helye, azonban ez a börtönbüntetés megkezdésére halasztó hatállyal nem bír” – írták a közleményben.

A kecskeméti intézményben már több hónapja bent van a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa által hivatalos vesztegetés elfogadása és államtitoksértés bűntettének elkövetése miatt négy év börtönbüntetésre ítélt Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi vezetője.

Az ügy harmadrendű vádlottja, Gyarmati György, a titkosszolgálatnál dolgozó alezredes pedig két év hat hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. A jogerős ítélet ellen dr. Fahidi Gergely ügyvéd alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit még nem bíráltak el.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?