Celeb / Híresség

Tomán Szabina: Volt egy egyéves időszak, amikor nem tudtam eltartani magam

A Cápát nem tette boldoggá, hogy nem keresett pénzt. Pedig nem volt rajta semmilyen presszió, neveltetése miatt szeret anyagilag a maga ura lenni.

 

 

 

Blikk vette észre, hogy Tomán Szabina volt a Palikék Világa by Manna Három igazság című műsorának vendége, ahol elmondta: élete legnagyobb vállalkozása az első kislánya születése volt.

„Nagyon-nagyon szerettem volna őt, életem legjobb vállalkozása volt. Én ott felnőttem. Addig mindig próbáltam alkalmazkodni, próbáltam megfelelni, de ez adott nekem egy olyan erőt… Az anyaság ad egy plusz erőt. Átírt mindent az életemben, az idővel való kapcsolatomat, a gondolkodásmódomat. Az addigi életemet felmértem, hogy jól csináltam, de pont. Ott befejeztem a modellkedést, nem szerettem volna többet modellkedni. Nem akartam többet úgy elmenni dolgozni, hogy figyelem az órámat, hogy engem otthon vár a gyerek. Nagyon nagy fordulatot vett ott az életem mind a magánélet, mind a munka szempontjából” – mondta a Cápák között befektetője. 

„A gyerekvállalás előtt, a házasság alatt még utaztam külföldre, direkt munkákra. Amikor eldöntöttük, hogy gyereket szeretnénk, akkor leültünk egy asztalhoz, majd megbeszéltük, hogy a modellkedés lesz az, amit feladunk. Mert azt nagyon nehezen fogom tudni úgy, hogy háromóránként szoptatni kell. Szerintem általában az emberek nagy része így dönt: az apuka tudja vállalni az anyagi költségeket, a munkát, ő menjen dolgozni, az anyukának úgyis az a feladata, hogy maradjon itthon, és ez teljesen természetes dolog volt számomra” – magyarázta az egykori modell.

„Megszületett Amira, ami egy csoda volt, és ezeket a változásokat elérte nálam. Ott én megkeményedtem egy kicsit. Talán ott egy kiszolgáltatott helyzetbe elértem azáltal, hogy nem kerestem pénzt” – fogalmazott, majd hozzátette:

Ez szinte az első alkalom volt, amióta az eszemet tudom, amikor nem tudtam magam eltartani. Gyerekkorom óta hiába az anyukám kereste a pénzt, mindig arra fókuszáltam, hogy nekem legyen sajátom, ami az enyém. Ez nekem nagyon jó érzés a mai napig. 

„Viszont ott volt egy közel egyéves időtartam, amikor nem kerestem, és ez nagyon frusztrált, nem tett boldoggá. Nem volt a másik oldalon semmilyen presszió, semmilyen nyomás, félre ne értsétek, de nekem nem esett jól. Egy idő után az önállóságom kezdett hiányozni. Amikor megszületett a gyerek, tudtam, hogy mit akarok. Nem akartam, hogy más irányítson, hogy más tartson el, nem akartam, hogy más mondja meg nekem, mikor hol töltsem az időmet” – mondta Tomán Szabina, aki mára több sikeres vállalkozást is vezet: a Toman Lifestyle Kft. elnöke, a Toman életmódprogram megalkotója, az egészséges és fenntartható fogyás elkötelezett szószólója.

Decemberben pedig a Vállalkozók Napján különleges díjat vehetett át: a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj elismerésében részesült. Azt is elérulta, hogy három-négy éves volt a cége, amikor több száz millió forint bevétellel rendelkezett:

forrás: rtl.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?