Belföld, Celeb / Híresség

Rendőr barátját vitte ittasan a halálba Balogh Levente: felfüggesztetett büntetéssel megúszta az RTL milliárdos sztárja

Élete talán egyik legsötétebb titkát fedte fel a Cápák között milliárdos befektetője. Balogh Levente harminc évvel ezelőtt egy halálos baleset részese volt: a karambolban a mellette ülő rendőr barátja elhunyt.

 

 

 

A Forbes gazdasági magazin által legutóbb kiadott hazai gazdagok toplistáján 33 milliárd forintos vagyonával az 53. helyen álló „ásványvízkirály” saját bevallása szerint azért állt a nyilvánosság elé, hogy másoknak elrettentő példával szolgáljon. Ugyanis kevesen elég bátrak ahhoz, hogy akár egy jó ügy érdekében, de a nyilvánosság előtt tárják fel múltjuk egyik legféltettebb titkát. Balogh Levente azonban nem habozott, fenntartások nélkül csatlakozott a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság karitatív tevékenységéhez a közúti balesetek csökkentése érdekében. Ennek kapcsán osztotta meg élete talán legborzasztóbb élményét.

„Teszem ezt azért is mert, majd’ 30 évvel ezelőtt, huszonéves koromban borzasztó tragédia történt velem. Egy közlekedési balesetben jómagam megsérültem, és elvesztettem egy barátomat. Ezt a traumát a mai napig nem tudom feldolgozni, főleg, mert az én hibámból történt! A hazafelé vezető úton kikanyarodott elénk egy autó, én elrántottam a kormányt. Enyhén alkoholos befolyásoltság alatt voltam, így enyém a felelősség! A hibámért a megfelelő büntetést kaptam! A fent említetteket kötelességemnek éreztem így, az idő múlásával megosztani, hogy az én hibámból tanulhassanak mások, és ne kövessenek el hasonlót!” – vallott TikTok-oldalán Levente, aki lapunk megkeresésére bővebben nem kívánt nyilatkozni.

Talán nem is meglepő, mivel úgy tudjuk, a beismerő vallomással nemcsak a nyilvánosságot, de a barátait és az üzlettársait is meglepte, információink szerint ugyanis szinte senki sem tudott közülük a tragédiáról.

Mi viszont utánaérdeklődtünk az 1996-os esetnek. Értesüléseink szerint az akkor 27 esztendős Balogh Levente a tragikus napon a barátjával – aki egyébként rendőr volt – Kecskemét Széchenyi városrészé­ben szórakozott, majd egy kis alkohol elfogyasztása után ültek autóba. A Szeged felé vezető úton a később milliárdossá váló sofőr a Habselyem Kötöttárugyárnál nem megfelelően választotta meg a sebességet, így egy kanyarnál lesodródtak az útról egy Alfa Romeóval, amelyet egy villanyoszlop állított meg. A szörnyű ütközés után elhunyt fiatalember, a 26 éves Sz. Balázs házas volt, feleségével egy gyermeket neveltek. Úgy tudjuk, Balogh – példamutató módon – a szerencsétlenség után hosszú ideig támogatta őket anyagilag.

Információink szerint a kiszabható maximális büntetést kapta a vétkes sofőr, ám az ítélet végrehajtását végül felfüggesztették, így Leventének egyetlen napra sem kellett a rácsok mögé vonulnia. A híres raliversenyző, Ferjáncz Attila egykori társa és mitfahrere, dr. Tandari János, ismert közlekedési szakjogász látta el a vállalkozó védelmét a büntetőeljárás alatt. A 2001-ben elhunyt ügyvéd munkáját egy ügyészből lett védőügyvéd is segítette, aki lapunk érdeklődésekor készséges volt, ám később – Balogh Leventével egyeztetve – úgy döntött, nem nyilatkozik.

A Blikknek dr. Borbély Zoltán közlekedési szakjogász elmondta, az effajta balesetek jó néhány év börtönbüntetéssel és a jogosítvány bevonásával járnak.

– Jelenleg halált okozó ittas vezetés miatt 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés, vezetői engedély bevonása és pénzbeli büntetés jár. 1979 január elseje óta ez a hatályos jogszabály, legfeljebb abban lehetett engedmény, hogy akkoriban nem volt még zéró tolerancia, szóval, ha 0,8 alatt volt a véralkoholszintje, az enyhének számított, és valószínűleg azt is figyelembe vehették, hogy fiatal felnőtt volt – fejtette ki a szakember.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?