Celeb / Híresség

Jákob Zoltán: Pár milliárd forint pont elég, hogy az ember élete végéig azt csinálja, amit szeretne

A vagyonából még akkor is jutna az unokáinak, ha többet nem dolgozna.

 

 

 

Február elején derült ki, hogy Jákob Zoltán keresi majd párját A Nagy Ő következő évadában. A milliárdos üzletember a csütörtöki Mokkában elmondta, már most sok a jelentkező.

A műsorban arról is kérdezték, hogy érezné magát, ha elveszítené a vagyonát. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, szomorú lenne, ha ez megtörténne. Azt mondta, őt nem változtatta meg rossz irányba a pénz.

Megszoktam a kényelmet, a komfortot. Megszoktam, hogy megvehetek olyan dolgokat, amiket egyébként nem biztos, hogy meg tudnék venni. Belsőleg mindenkit megváltoztat, de szerintem engem a legkevésbé, azok közül, akiket ismerek és meggazdagodtak. Az ember elkezd önmagával szemben egy kicsit beképzelt lenni. Azt gondolja, hogy ezt a vagyont megérdemelte, és ő olyan okos, hogy ezt bármikor máskor meg tudná csinálni. De ha elveszti a vagyonát, nagyon valószínű, hogy nem tudja újra megcsinálni. Ez a baj ezzel.

Mint mondta, már jól kereső mérnökként vágott bele a műkörmös bizniszébe.

Nem úgy indult, hogy én meggazdagszom ebből. Azt képzelem – ugyanúgy, mint mások –, hogy ez az én tehetségemnek köszönhető, de nem vagyok abban biztos, hogy ha hirtelen elveszíteném, akkor újra meg tudnám csinálni

– fogalmazott Jákob.

Arról is beszélt, ha holnap úgy döntene, nem szeretne többé dolgozni, akkor is lenne elég pénze ahhoz, hogy kényelmesen megéljen. „Még az unokáimnak is lenne” – tette hozzá. Viszont igényli a munkát, az aktivitást.

Küzd azért, hogy ne változtasson sokat rajta a pénz és megmaradjon jó embernek.

A pénz elveszi a kontrollt. Akinek sok pénze van, annak elkezd egy felsőbbrendűségi érzése lenni. Ezt én nem szeretem. Sőt, hogy ha máshol látom ezt, akkor gyűlölöm

– mondta el.

Elégedett jelenlegi anyagi helyzetével:

Pár milliárd forint pont elég, hogy az ember élete végéig azt csinálja, amit szeretne. Az utazás meg a család a legfontosabb.

forrás: 24.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?