Celeb / Híresség, Hírek

Döntött az ítélőtábla: Nótár Mary 25,5 millió forintot köteles fizetni korábbi kiadójának

Itt a nagy fordulat: a Blikk információi szerint elhamarkodottan állította Nótár Mary, hogy első és másodfokon is pert nyert egykori kiadója, a Skyforce ellen és jogszerűen bontotta fel a szerződését.

 

 

 

Az énekesnő és egykor menedzsmentje hat éve áll perben. A népszerű mulatós-énekesnő azt állította, hogy miután éveken át megkárosították anyagilag és szerződést akart bontani az ügynökséggel, a Skyforce vezetője, Lakatos Róbert és családja bezárták őt a házukba.

A bíróság első fokon a kiadó javára ítélt és 54 millió forint kártérítés megfizetésére kötelezte Nótár Maryt. A másodfok viszont az énekesnőnek kedvezett, jogszerűnek ítélte a szerződésbontást, a Skyforce Kft. keresetét elutasította és rájuk terhelte a perköltséggel, 7,5 millió forintot.

– A kiadó felülvizsgálati kérelmet terjesztett elő, aminek októberben a Kúria helyt adott. Megállapították, hogy Nótár Mária a szerződést jogszerűtlenül mondta fel, minekután kártérítést köteles fizetni a Skyforce Kft.-nek – mondta el a Blikknek dr. Gyulai Balázs Csaba.

Az ügy visszakerült a Fővárosi Ítélőtáblához, amely február elején a kártérítés pontos összegét is meghatározta.

– A jogerős és végrehajtható döntés alapján körülbelül 25,5 millió forint illeti a Skyforce-ot. Bár ezen döntés rendkívül pozitív a cég részére, azonban nem elfogadható. Felülvizsgálati kérelmet fogunk előterjeszten mondta a jogi képviselő, hozzátéve, úgy gondolja, Nótárék is felülvizsgálati kérelmet terjesztenek majd elő.

Az ügyvéd hozzátette: a család sajnálja, hogy nem sikerült békés úton rendezni az ügyet, bár állítása szerint többször próbáltak megegyezni az énekesnővel.

– A kezdetektől fogva megpróbáltuk Maryvel békésen lezárni a közös munkát. Valami azonban történhetett vele, rossz befolyás alá kerülhetett, mert annak ellenére, hogy jól működtünk együtt, egyik napról a másikra elkezdett mocskolni minket a médiában  mondta a Skyforce jelenlegi vezetője, Lakatosné Száva Rita.  Férjem, Róbert belebetegedett az ügybe, és miután 2019-ben elhunyt, ismét próbáltunk Maryvel békés úton megegyezni. Fáj, hogy a lányunkként szerettük, de nem kellett volna a bizalmunkba avatnunk őt.

Az ügyben a Blikk kereste Nótár Maryt, aki előbb nyilatkozott lapuknak, majd később úgy döntött, visszavonja a nyilatkozatát.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?