Hírek, Külföld

Közeledik! Már Romániában is földrengés pusztított – Mi történik a világgal?

Az román Országos Földfizikai Intézet jelentette, hogy helyi idő szerint hétfő délután 4 óra 58 perckor egy Richter-skála szerint 5,2-es erősségű földrengés rázta meg Romániát.

 

 

 

A mozgást még Kolozsváron is érezni lehetett, ahol az eseményről beszámoló Transtelex szerkesztősége is található: „Észleltük, bár a földrengés epicentruma 179 kilométerre volt a várostól” – írják.

A földrengést 17 óra 21 perckor egy 3,0 erősségű utórengés követte. A katasztrófavédelmi főigazgatóság tájékoztatása szerint 17 óra 15 percig nem érkezett hívás a 112-es segélyhívón keresztül.

Egymás után érkeznek a földrengések, és egyre közelebb…

Egy héttel ezelőtt érkezett a szörnyű hír, miszerint Törökországban és Szíriában hatalmas földrengés volt, ami felbecsülhetetlen anyagi kárral és rengeteg áldozattal járt. A mai adatok szerint a földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban elérte a 29 695-öt, míg Szíriában 3775 halottról tudni.

Tegnap pedig Grúziában mértek földmozgásokat: február 12-én helyi idő szerint 12.07-kor 4,4-es erősségű földrengés történt, majd ugyanebben a térségben egy 3,6-es erősségű.

forrás: blikk.hu
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?