Belföld, Hírek

Először szólalt meg Gabriella, miután volt párja puszta kézzel nyomta ki a szemeit: „Számomra azóta minden nap maga a pokol”

A nő még öt hónapig lábadozhat a védett házban, és ha addig nem sikerül akadálymentesített lakást szereznie, vissza kell térnie Kemecsére, ahol volt párja brutálisan megcsonkította.

 

 

A Blikk is megírta, hogy Gy. Attila feltehetően drog hatása alatt, puszta kézzel szakította ki szerelme, Gabriella szemeit, majd megszúrta és egy árokban hagyta a 22 éves lányt Kemecsén. A Gengszter becenevű férfi állítólag azért állt ilyen kegyetlen módon bosszút, mert a nő már nem akart tovább vele élni. Egy hónappal a megvakítása után először szólalt meg Lakatos Gabriella, akinek tragédiája megrázta az egész országot.

Gabriella állítólag már annyira rettegett a volt élettársától, hogy óvodába se merte elvinni a kislányát, és még édesanyja a telefonszámát is megváltoztatta, mert a férfi rajta keresztül zaklatta őt. De hogy ilyen szörnyűséget művel vele a volt párja, arra ő sem mert gondolni.

 

 

 

Február 5-e, szombat este nyolc óra lehetett, amikor a volt élettársam rám támadt. Majd arra eszméltem, hogy a tarkómban iszonyatos, leírhatatlan fájdalmat érzek. Nem bírtam mozgatni a lábamat, mintha megbénultam volna. Azt hittem, az ágyamban fekszem és álmodom. – mesélte az atv.hu-nak Gabriella.

Gabriellát a rokona egy órával később, egy árokban találta meg, és ugyan azonnal kórházba vitték, ahol életmentő beavatkozást végeztek rajta, a látását már nem tudták visszaadni. Ráadásul a nő a támadás óta szívritmus zavarban szenved, amire gyógyszert kell szednie.

„Számomra azóta minden nap maga a pokol. Feszít a düh, hogy ilyen igazságtalanság történt velem. Csak az vigasztal, hogy a kislányom, a négyéves Mira itt van mellettem. Ő ad értelmet az életemnek. Amikor a bátyám, Robi már a negyedik orvoshoz vitt, akkor döbbentem rá, hogy a legjobb szemklinikán vagyok. És rajtam már nem tudnak segíteni se itthon, se külföldön. Hogy nincs a világon olyan tudás, aminek segítségével újra láthatok. De él bennem egy kép a kislányomról. Arról, hogy mekkora, hogyan néz ki. Hogy Mira kék szeme milyen gyönyörű, és meseszép a huncut mosolya. Ő így maradt meg bennem. Ezt a képet őrzöm róla” – árulta el Gabriella, akit a kórházból édesanyja és a bátyja egy távoli településre, úgynevezett védett házba vitte, ahol jelenleg is lábadozik. Velük tartott a kislánya is, akit egyelőre a nagyi visz az óvodába.

Gabriella esténként csak altatóval tud elaludni, mellé nyugtatókat is szed. Minden nap fél hat körül felébred és a szemét még nem tudja kinyitni a sérülés miatt. Ezután átül a kerekesszékbe, és anyja kitolja a kertbe, ahol beszélgetünk a múltról, amit a nő próbál végleg lezárni.

Soha többé nem akarok Kemecsére menni, ahol ez a szörnyűség történt velem. Szó szerint elégettettem minden olyan dolgot, tárgyat, ami a támadómhoz köthető. Már csak az ágy van hátra. Az, amin megerőszakoltak. – folytatta Gabriella, aki a múlt héten hat órán keresztül válaszolt rendőrségi kihallgatásán a kérdésekre, és rosszul is lett az emlékek felidézésétől.

 

 

 

Bátyja, Robi naponta ötször kötözi át a húga szemét, orvoshoz, kihallgatásra viszi, elkíséri a sétákra és próbálja megvigasztalja, amikor rátör a szomorúság.

– Hálás vagyok az Istennek, mert megmentette az életemet. Fel fogom nevelni a kislányomat, és szolgálni, segíteni akarom a bántalmazott nőket, anyákat. Az oviban csak az óvónéni tudja, hogy mi történt velem. Amikor a kislányom megjön onnan, sokszor csacsog arról, hogy anya, újra van szemed, újra látsz, főzöl nekem – ígérte Gabriella.

A nő még öt hónapig lábadozhat a védett házban, és ha addig nem sikerül akadálymentesített lakást szereznie, vissza kell térnie Kemecsére, ami számára a pokol lenne.

– Budapesten képzelem el az új életemet, ott minden orvosi segítség megvan, amire szükségem van. A bántalmazott nőknek, anyáknak pedig azt üzenem, hogy merjenek kilépni a rossz kapcsolatból. Hogy harcoljanak, mert van segítség. És ne nyugtatgassák magukat azzal, hogy majd jobb lesz. Mert nem lesz jobb – szögezte le Lakatos Gabriella.

Aki segíteni szeretne Gabriellának az újrakezdésében, aki támogatná őt, az az édesapja, Lakatos Sándor 68700322-10069279-es számlaszámára küldhet pénzt. A megjegyzés rovatba pedig írja oda: Lakatos Gabriella részére.

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?