Belföld, Hírek

Előre készült a tettére? Titokzatos szekta katonája lehetett a rendőrgyilkos – Megtaláltuk a facebookos álprofilját, ahol az ámokfutása előtt járőrökről posztolt

A brutális tette előtti napon – kis túlzással – egyszemélyes háborúba indult egy egész laktanya ellen az a férfi, aki a múlt csütörtökön három, a megfékezésére kiérkező rendőrt is megkéselt XI. kerületi lakóhelyén, a mindössze 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmesternek pedig két, a szívére irányuló szúrással az életét is kioltotta. Vajon mi vezethetett odáig, hogy a magából kivetkőző Sz. Szilárd az egyenruhások ellen forduljon? Szörnyű cselekedetére már előre készülhetett, esetleg valami súlyos elmebetegség miatt borult el az agya?

 

 

 

A Blikk megtalálta azt az álprofilt a Facebookon, amelyen a 35 éves ámokfutó már a gyilkosság napján is rendőrökkel kapcsolatban posztolt. Bejegyzésében azt írta: „Gyertek utcára! Szükség van járőrökre! S.O.S.” Elképzelhető, hogy a hidegvérű férfinak arra is volt ideje, hogy sátáni tette közben a nyilvánossághoz forduljon segítségért, de az is előfordulhat, hogy valamiféle bosszúból akart szándékosan a rendőrök közelébe kerülni. Egyszerűen le akart velük számolni.

Kétszer szúrt a rendőrgyilkos
Kétszer szúrt a rendőrgyilkos

A 35 éves férfi közösségi oldalán kutakodva, egészen furcsa, rettenetes és zavaros írásokat talált a Blikk. A korábban az építőiparban dolgozó férfi valamilyen igazságosztónak hihette magát, s a megosztásai alapján többek között eltűnt emberek esetei foglalkoztatták. Abszurd, de a közelmúltban még egy rendőrnek készülő fiatalember sajnálatos haláláról is megemlékezett.

Azt, hogy a férfi fejében valami nem stimmel, az is bizonyítja, hogy előszeretettel hirdette egy új világot létrehozni akaró szekta tanait is, amelyekkel büszkén azonosult. Képzelgéseiben rendszeresen írt természetfeletti erőkről és démonokról. Utóbbi azután különösen hátborzongató, hogy Sz. Szilárd szomszédai a Blikknek arról számoltak be, hogy a késsel felfegyverkezett férfi az ámokfutása előtt „démonokat vadászva” dörömbölt az ajtókon. A zsarukat végül azután hívták rá, hogy az idős Marika néni lakásába be is tört.

A férfi ügyvédje elmondta: védence a vallomása szerint azért ment fel késsel az idős szomszédjához, mert „aggasztó, nyöszörgő” hangokat hallott a lakásából, a kést pedig azért vette magához, hogy szükség esetén megvédje az asszonyt.

– Igazság szerint több részletet nem szeretnék mondani, hiszen a nyomozás jelenleg is tart. Ügyfelem a IMEI-ben van, ahol vizsgálják az elmeállapotát. Várjuk a különböző vizsgálatok és a tanúmeghallgatások eredményét. Ezeknek a tudatában már többet tudunk majd – magyarázta a Blikknek dr. Mikófalvi Ádám, aki arról egyáltalán nem akart nyilatkozni, hogy Sz. Szilárd a gyilkosságot megelőző nap a szolnoki laktanyánál randalírozott.

Akkor a kocsijával leparkolt a bázis előtt, ahol zavartan kiszállt, majd szóváltásba keveredett a fegyveres biztonsági őrrel. Úgy tudjuk, összesen hét rendőr intézkedett vele szemben rendzavarás és garázdaság miatt, majd eljárást is indítottak ellene, amiért bódult állapotban vezetett. Állítólag a rendőröknek azt is mondta, hogy robbanószer van az autójában, de az átvizsgálás után kiderült, mindez hazugság. A Blikk úgy tudja, a rendőrök bevitték a pszichiátriára, ahonnan másnap, miután kitisztult, elengedték.

Vajon Sz. Szilárd bosszút akart állni a rendőrökön: Vagy a drog vette el az eszét? A következő hetekben kiderül, hiszen jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálják, és az ottani szakembereket biztosan nem tudja majd megvezetni.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?