Celeb / Híresség

Peter Šrámek reagált a Zámbó család és a rajongóik vádjaira: „Nem voltam, nem vagyok és nem is szeretnék Zámbó Jimmy lenni”

Az RTL+-ra tavaly ősszel felkerült a Király című Zámbó Jimmy életét feldolgozó minisorozatban Peter Šrámek az énekhangját kölcsönözte a Jimmyt játszó színésznek, ami miatt sokan kritizálják az énekest.

 

 

 

Korábban már a Blikk is beszámolt arról, hogy Zámbó Jimmy családjában többekben felháborodást váltott ki az RTL limitált szériája. Zámbó Marietta, az énekes testvére pert indít a készítők ellen, mivel úgy érzi, hogy az édesanyja és Jimmy karakterét is méltatlan és megalázó módon ábrázolták. De Zámbó Jimmy legkisebb fia, Zámbó Adrián sem ért egyet mindennel abból, amit a tévénézők láthatnak, viszont nem gondolná, hogy a rajongók véleményét a sorozat megváltoztatná az édesapukájáról.

Most azonban újabb ember került kereszttűzbe, mégpedig Peter Šrámek, aki a sorozat betétdalait énekli. Ezek között vannak népszerű Zámbó Jimmy-dalok is, de vannak egészen újak, amik kifejezetten a szériához készültek.

„A film készítőinek az volt az ötlete, hogy új dalokba foglalják Jimmy pályafutásának szakaszait. Mivel a sorozat nem életrajzi film, így ezzel is megpróbálták sokszor a valóságtól elrugaszkodottan zenei formában is lefesteni a Király vívódásait, nehézségeit, sikereit és álmait”  mesélte az énekes a reflektoronline.hu-nak. „Én kimondottan szeretem ezeket az új dalokat és minden koncertemen hatalmas sikere van, ezrek éneklik velem hétvégente a turném helyszínein. Különösen a ‘Jöjj velem’ betétdalt, ami jelenleg is a legfelkapottabb sláger a hazai dalok közül a YouTube-on.”

Az énekes nagyon reméli, hogy a Zámbó család egyik tagjának sincs semmilyen nagyobb ellenérzése vele és a produkcióban való közreműködésével kapcsolatban, bár azt bevallja, hogy a családtagok kommentjei nem estek jól neki:

„Sajnos mostanában több alkalommal is voltak olyan kommentek a család tagjaitól, hogy ‘ne felejtsem el, hogy nem én vagyok a király’. Ezt nem tudom hova tenni. Igaz, hogy pár éve már megkaptam a családtól azt is, hogy ‘elfelejtettem honnan indultam’, de ez nem igaz. Mindig hálás leszek nekik, ahogy a közönségemet is imádom. Én mindig ugyanaz az egyszerű srác maradok, aki félve megérkezett Magyarországra és csak az álmait akarta megvalósítani. Hála Istennek és a közönségemnek ez sikerült, de továbbra is csak azt tudom mondani, hogy nem voltam, nem vagyok és nem is szeretnék Zámbó Jimmy lenni. A sorozatban vállalt szerepem is a Király iránti tiszteletem jele, nem pedig az, amit a rossz hangok itt-ott suttognak, hogy én a helyébe szeretnék lépni, mert ez nem igaz.”

Az új betétdalokkal kapcsolatban Zámbó Krisztián is megszólalt, aki legutoljára Lakatos Levente podcastműsorában adott interjút, amiben kifejtette, hogy a sorozatból számára nagyon hiányoznak édesapja eredeti dalai.

„Hol vannak azok a dalok, amikre én emlékszem és amiktől édesapám Zámbó Jimmyvé vált?”

Krisztián arról is mesélt, hogy a gondolattal ugyan eljátszott, hogy ő énekelje fel a sorozat betétdalait, azonban nem vállalta volna el.

„Hazudnék, ha nem, de nem dobtam föl ezt az ötletet…” – kezdte őszintén Krisztián. „Még ha tudtam is volna hozni, mert a beszédhangom is sokban és sokhelyen igenis hasonlít az énekhangom is apukámra és lehet, hogy képes lettem volna erre, sőt… de eszembe sem jutott, hogy szóljak a lemezkiadónak, vagy az RTL-nek, hogy hát gyerekek, hallgassatok meg engem, hogy esetleg nem lehetne-e ezzel foglalkozni… Eszembe sem jutott. Ha megkérdeztek volna, hogy próbáljuk meg, lehet azt mondtam volna, hogy próbáljuk meg, de nem vállaltam volna.”

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?