Celeb / Híresség

„Egyáltalán nem vagyunk jól eleresztve anyagilag” – Vajna Timi húgáék elköltöznek, állami támogatásra is szükségük volt

Palácsik Lilla és férje, Visváder Tamás önálló életet akarnak kezdeni, amelynek kapcsán már meg is tették az első lépéseket, ám álmaik eléréséhez állami támogatásra volt szükségük.

 

 

 




 

Bár a fiatal házasok kifejezetten jó viszonyt ápolnak Vajna Timivel, nem várják el, hogy Timi támogassa őket anyagilag, sőt, keményebben dolgoznak, mint valaha. Vajna Timi húga, Lilla például 8 hónapos terhesen sem kíván leállni a munkával, párja, Tamás pedig három cégnél is dolgozik egyszerre, hogy olyan körülményeket teremthessen a családjának, amilyet szerinte megérdemelnek.

A szerelmeseket éppen ezért rendkívül rosszul érinti, amikor az emberek, úgy gondolják, semmit nem kell tenniük azért, hogy pénzhez jussanak, mivel ők Vajna Timi rokonai.

„Mindig megkapjuk az emberektől, hogy nekünk könnyű, mert Lilla nővérének, Timinek van pénze és biztos ő tömi a zsebünket, de ez nem igaz! Egyáltalán nem vagyunk jól eleresztve anyagilag, sőt, a karantén alatt kétszer is meg kellett gondolnunk, hogy mit engedhetünk meg magunknak…Nem keresünk milliókat! Nekünk is pont úgy kell gürizni a pénzért, mint bárki másnak. Spórolunk, ahol tudunk, mert a havi 200–250 ezer forintos keresetből mi sem váltjuk meg a világot. Lilla a nyolcadik hónapban jár, nyilván ő már nem bír annyit dolgozni, mint korábban, és nem is engedném, úgyhogy igyekszem minél többet vállalni” – mesélte a Borsnak Tamás.

Tamás azt is elárulta, hogy jelenleg egy olyan lakásban élnek, aminek Timi a többségi tulajdonosa, ám nem szeretnének örökre egy kölcsönlakásban élni, ezért úgy döntöttek, a Balaton-partra helyezik át a székhelyüket, s már az állami támogatást is felvették.

„Jelenleg egy nyolcvan négyzetméteres, II. kerületi lakásban lakunk, aminek Timi a többségi tulajdonosa. Amikor ugyanis a sógornőm 2008-ban felköltözött Budapestre, a nagyszülők és a szülők segítségével vett egy lakást, amit aztán eladott, majd beruházott egy nagyobbra a II. kerületben. Ebben lakunk most mi, s ennek a 25 százaléka a Lilláé… Persze, nagy segítség, hogy van ez a lakás, de akkor sem a miénk, legalábbis nem teljesen, ezért Lillával úgy döntöttünk, elköltözünk, és a Balaton környékén veszünk egy sajátot, amire már az állami támogatást is felvettük” – mesélte Tamás.

Lilla és Tamás tehát nagy lépésre szánták el magukat közös életük érdekében. Az ilyen komoly elhatározásokra szükségük is van, hamarosan érkező első gyermekük után ugyanis egy másodikat is szeretnének, aki – ha minden jól megy – már a Balaton-parti családi fészekbe érkezhet meg a szüleihez.

„Életünk végéig spórolnunk kéne, hogy vegyünk egy saját házat, de ugye, a baba a nyakunkon van, Lilla hamarosan szülni, és idővel egy második gyereket is szeretnénk. Éppen itt az ideje, hogy teljesen önálló életet kezdjünk, mert ahogyan eddig sem, úgy a későbbiekben sem szeretnénk senkitől függeni” – zárta gondolatait Tamás.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?