Érdekes, Internet

Egyre több celeb borotválja le kisbabája haját egy neten terjedő hiedelem miatt

A babahaj leborotválásának semmi értelme, de legalább nem árt a kicsiknek.

 

 

 

Mindig vannak világmegváltó trendek, amikről az emberek azt hiszik, hogy segít valamiben, de a valóságban az égegyadta világon semmi értelme. Egy ilyen trendnek tűnik a kisbabák veleszületett hajának leborotválása, amitől az anyukák azt várják, hogy gyorsabban kinő majd a gyerek haja, valamint erősebb és vastagabb is lesz.

Ebbe ugrott bele nemrég Ruby Tuesday Matthews influencer, aki bevallotta, mindhárom gyerekének leborotválta születése után a haját. Hasonló cipően jár Chloe Szepanowski is, aki fotókat tett ki az Instagramra három hónapos kisfiáról, Sunnyról, akinek szintén leborotválta a fejét. A kommentelők is beindultak, de jellemzően pozitív, támogató üzeneteket fogalmaztak meg.

De mit mond a tudomány az eljárásról? Egy a Utah Egyetem oldalán közzétett cikk szerint az égvilágon semmit. A haj textúrája ugyanis egyedül genetikai adottságokon múlik, az egyetlen eset, amikor mégis megváltozhat az a kemoterápia. Persze az egészséges táplálkozás segít abban, hogy a haj szép legyen, de például göndörebb nem lesz tőle.

Szóval összességében semmit sem változtat, ha valaki leborotválja a gyerek fejét, egyszerűen nem ezen múlik, hogy mikor nő ki a haja és milyen lesz. Viszont legalább egy olyan mítoszról beszélünk, ami különösebben nem árt senkinek, szemben mondjuk azzal, amikor valaki egy idióta kihívás miatt mosogatógép kapszulát rágcsál.

forrás: noizz.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?