Érdekes, Kvíz

Rejtett kép lapul a fekete vonalak között: milyen gyorsan veszed észre?

Sokaknak feladta a leckét ez az optikai illúzió, de nem lehetetlen kiszúrni a titkát.

 

 

Ha szereted a rejtélyeket és a fejtörőket, bizonyára az optikai illúziókban is kedved leled, hiszen ezek pontosan azok a feladványok, ahol semmi sem az, aminek látszik. Most egy különösen izgalmas, becsapós képet mutatunk, amit nem elég csupán erősen szuggerálni ahhoz, hogy felfedje a titkát: sőt, minél tovább nézed meredten, annál kevésbé látod majd a lényeget.

Az első ránézésre csak fekete és fehér vonalakból álló, kissé vibráló ábra valójában mást is rejt: a csíkok között egy állat képe bújik meg, melynek felfedezéséhez egy kis testmozgásra van szükség. Vigyázz, mert bántja a szemet, ha egyfolytában egy pontot figyelsz rajta, és ez nem is vezet eredményre, ezért inkább elmondjuk, hogyan láthatod meg a turpisságot.

cicafej

Távolodj el a monitortól 70-80 centiméterre, állítsd a képet szemmagasságba, majd mozgasd a fejed jobbra és balra. A dolog nehézsége abban rejlik, hogy meg kell találni a megfelelő sebességet, hiszen nem mindegy, milyen tempóban rázod a fejed: akkor sem rajzolódik ki egyértelműen az állat, ha túl lassan mozogsz, és akkor sem, ha túl gyorsan.

Az illúzió nemrégiben a Twitteren jelent meg, és gyorsan elterjedt az interneten. Bizony, voltak, akiknek beletört a bicskájuk a feladatba, de a legtöbben azért egészen hamar, akár első próbálkozásra is megtalálták a rejtett képet. Ha úgy érzed, hiába próbálkozol, kicsinyítsd le a böngésződ méretét, mert úgy könnyebben kirajzolódik a megoldás, amit most már el is árulunk: egy macskafej bújik meg a vonalak között.

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?