Érdekes

Bevallotta a tapasztalt pilóta: földönkívülieket láthatott a magasban

Pályafutása során majdnem 10.000 órát repült Christiaan van Heijst, általában BOEING 747-esek kapitányaként. Most arról beszélt egy brit lapnak, hogy utazásai során számos alkalommal találkozott megmagyarázhatatlan repülő tárgyakkal, amelyek minden ismert földi technológiát sikeresen hárítottak el, ám csak most jött rá, hogy ezek földönkívüli objektumok lehettek.

 

 

 

A holland pilóta és az ufók

The Sun szerint van Heijst olyan repülő objektumokat látott, amelyek minden ismert emberi technológiát felülmúltak. Neki úgy tűnt például, hogy felfoghatatlan sebességre képesek, egyik-másik elérte a 37 ezer km/h sebességet is.

A 39 éves holland pilóta tapasztalt szakember és díjnyertes légifotós is, a brit lap cikke szerint. Ennek ellenére is látott olyan dolgokat a levegőben, amelyeket nem tudott megmagyarázni. Íme egy videó arról, hogy milyen gyönyörű fotókat lőtt a levegőben, a pilótafülkéjéből:

A The Sun szerint az ufóészlelések eddig az összeesküvés-elméletek és a különféle őrültségek asztalára tartoztak, komolyan kevesen vették az erről szóló beszámolókat. Nemrég azonban már az Egyesült Államok kormánya is elismerte, hogy vannak olyan dolgok az égben, amelyeket nem tudnak vagy nem akarnak hivatalosan leírni. Sőt, új nevet is kapott már az egész ügy. Ufók (UFO – Unidentified Flying Objet – azonosítatlan repülő tárgy) helyett ma már egyre inkább UAP-ról szokás beszélni (unidentified aerial phenomenon – azonosítatlan légi esemény).

Amikor Christiaan azt is olvasta, hogy már amerikai pilóták is nyíltan beszélnek földönkívüli élményeiről, többé ő sem tartotta magában azt, amit igazságnak érzett e témában.

Az a dolga, hogy mindent észre vegyen a levegőben

“Rájöttem, hogy amiről beszélnek nagyon hasonló ahhoz, amit éveken keresztül én is tapasztaltam”, mondta a pilóta a The Sun online kiadásának. “Mindig is azt gondoltam, hogy amit láttam valami katonai cucc. De most már látom, hogy valami teljesen más volt, ami még az amerikai pilótákat is megdöbbentette”, tette hozzá.

A holland pilóta egyébként már 20 éve repül, több mint 9500 levegőben töltött órája van. Általában teherszállító gépeket vezet, de eredetileg műrepülő volt. 9500 órájából 6000-et a világ egyik legnagyobb és legnépszerűbb repülőjének, egy Boeing 747-nek a kapitányaként töltött.

Elmondása szerint 99%-a annak, amit a levegőben lát érdektelen, de a maradék 1% már elég a gyanúhoz, hogy nem vagyunk egyedül a világűrben. Mint pilótát, arra képezték ki, hogy könnyedén észrevegyen avatatlan szem számára nem feltűnő dolgokat is a levegőben, hisz ezen múlik a maga és repülője épsége adott esetben. Sosem keres tehát ufókat a levegőben, de az a feladata, hogy mindent észrevegyen és azonosítsa, veszélyt jelenthet-e rá.

Példák sokasága – ki kellene vizsgálni szerinte

Görögország fölött például, a USS Theodore Roosevelt amerikai anyahajó közelében egy Fokker 50-essel repült, amikor 37 ezer km/h-s sebességgel húzott el mellette egy fényes valami. “Nincs olyan fizika, ami meg tudja magyarázni, amit ez a dolog tett”, mondta.

Hasonló megmagyarázhatatlan események részese volt a fiatalember Németország fölött 2005-ben és az Adriai-tengeren 2009-ben. De fotózott egy cigiformájú repülő valamit is még 2010 januárjában, ráadásul ezt egy órán keresztül át látta. A fotót megtalálod a Sun cikkében. Amszterdamból Malagába repült és a légiirányítás szerint semminek nem kellett volna ott lennie, mégis blokkolta valami a Napot.

Szerinte egyébként vizsgálni kellene minden megmagyarázhatatlan eseményt a levegőben. Nem feltétlenül földönkívüliek miatt, hanem azért, mert így esetleg további légköri eseményeket fedezhetnénk fel. Szerinte a kollégái is rengeteg megmagyarázhatatlan dolgot láttak, ám inkább magukban tartják, vagy egymás között beszélik meg a stigma miatt. “Én csak azt akarom tudni, hogy mi az, amit láttam”, hangsúlyozza.

forrás: hellomagyar.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?