Celeb / Híresség

A Barátok közt legendájának komoly gondot jelentenek a növekvő árak: „Nincs százezer forint a nyugdíjam…”

Várkonyi András egy hónappal ezelőtt költözött feleségével egy óbudai panellakásba, Pilisvörösváron található családi házuk rezsije ugyanis nagyon megemelkedett. A színésznek azért is jön jól a fővárosi élet, mert így a drasztikusan megemelkedett árú benzinre is kevesebbet kell költenie, hiszen majdnem mindenhová tömegközlekedéssel jár.

 

 

 

– A pilisvörösvári kertes házunkban gázzal fűtünk és a bojler is arról megy. Mindeddig átalányt fizettünk, ám az első csekken, ami a megemelkedett tarifákkal jött, egy hatjegyű összeg szerepelt, nagyjából a hétszerese a korábbi díjaknak – kezdte lapunknak a színész.

Várkonyi András és felesége az első sokk után a megoldást keresték. Imádott családi házukon nem akartak túladni, így a belvárosba költözés mellett döntöttek.

– Nem lenne szívünk eladni a házat, a rezsit viszont képtelenség kifizetni. Nincs százezer forint a nyugdíjam, a feleségemé is akörül van, és bár sokat dolgozom, ami jó kiegészítés, ennyit akkor se tudunk kigazdálkodni. A családunk tulajdonában van évek óta egy óbudai hatvan négyzetméteres panellakás, oda költöztünk ki novemberben. Nem volt könnyű döntés, de ez tűnt a legjobb megoldásnak – mondta a Barátok közt Vili bácsija, akinek először szokatlan volt a fővárosi élet és a szűkösebb otthon, de már megszokta, sőt rájött, előnye is van.

– Minden a közelben van, gyalog pár perc alatt odaérünk a boltba, postára és a hivatalokba. A nagyobb távokra pedig tömegközlekedéssel járunk, amin nyugdíjasként ingyen utazunk. Ezzel is sok pénzt spórolunk, hiszen jóval kevesebbet használjuk az autót és költünk benzinre, ami most szintén nagyon megdrágult. Először kicsit szokatlan volt szűkösebb lakásban élni, de mostanra egész jól berendezkedtünk, ketten kényelmesen elférünk, sőt még vendégeket is tudunk fogadni.

A házaspár azért olykor hazalátogat Pilisvörösvárra, de a kedves szomszédaik is figyelnek a házra. Várkonyi és felesége pedig úgy tervezi, hogy ezentúl kétlaki életet fognak élni, és a téli időszak után márciusba visszatérnek imádott kertes házukba.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?