Celeb / Híresség

Bódi Csabi a szomorú gyerekkoráról vallott: szaloncukor helyett krumpli és kavics díszítette a nem létező karácsonyfájukat

Bódi Csabi kendőzetlen őszinteséggel számolt be arról, hogy milyen időket éltek a családjával, amikor még kicsi volt. Bár a zenészt mindig nagy szeretet vette körül, elárulta: egy időben ünnepi menü, karácsonyfa, sőt, még ajándék sem dukált náluk.

 

 

 

Bódi Csabi olyan életet él, amelyről gyerekként még csak álmodhatott, hiszen nem titkolja, hogy cseppet sem voltak egyszerűek a mindennapjaik. Rajongóinak sokszor enged bepillantást a jelenlegi luxuséletébe, azonban minden évben, ahogy közelednek az ünnepek, a zenész is meghatódva emlékszik vissza arra, amikor hiába várták a Jézuskát, ajándékra senki sem számíthatott náluk.

„Igazából foszlányok maradtak meg, de arra emlékszem, hogy nagy szeretet vett körül minket és meleg volt a házban. Életem első karácsonyfája olyan volt, hogy édesanyám a fehérre meszelt falba szögeket vert és zöld cérnát tekert rájuk, így egy karácsonyfa formája rajzolódott ki a falon. Szaloncukor helyett krumpli és kavics volt a nem létező karácsonyfán” – idézte fel, hogyan igyekezett édesanyja, Bódi Margó karácsonyi hangulatot teremteni a szegényes körülmények között.

Fogott anyám néhány kavicsot, pár szem burgonyát, amit aztán kiskanállal kivájt, majd olyan összegyűjtögetett színes papírokba csomagolta, amiket az utcán talált. Cérnát tekert a két szélére, szaloncukor formájúra kötötte és ezt aggatta a rögtönzött karácsonyfára, amire néhány fenyőág is került az illat miatt– ecsetelte az előadó, aki nem tudta feleleveníteni, hogy melyik volt az első olyan karácsonya, ahol már rendes fenyőfa és ajándékok várták.

Egy kép viszont éléken él benne, ez pedig nem más, mint édesapja első gitárja. Elmondása szerint egy fekete, puha bőrtokban volt nekitámasztva a falnak, amire ő gyerekfejjel azt hitte, hogy egy sonka, mert a formája arra emlékeztette. Mint mondta, nagyon megörült neki, mert azt hitte, végre jól laknak. Hozzátette: egy dologgal lehetett kitörni ebből a közegből:

Tisztességes, becsületes és kemény munkával, amit a szüleim meg is tettek. Ennek köszönhetően valósulhatott az meg, hogy én voltam az első cigánygyerek, aki Nagyecseden bölcsődébe járhatott– büszkélkedett el Csabi, majd azt is megosztotta, hogy mára már teljesen megváltoztak a karácsonyi szokások.

Manapság a stressz, a megfelelni akarás, az idő- és pénzhiány jellemző a karácsonyra, és abszolút nem arról szól, amiről kellene. A mi családunkban szerencsére ez sosem fordult elő, de sokaknál látom, hogy egy kézzel készített kis ajándék már semmit sem ér, csak a drága, csúcsmárkás termékek. Mi próbálunk egy láthatatlan határt húzni, azt adjuk a másiknak, ami praktikus és hasznos, nem mindenáron a legdrágább ajándékot vesszük meg. Ez is része annak, hogy igyekszünk felelős szülők lenni” – fejtette ki a Borsnak.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?