Belföld, Hírek

Harcba szállt egy kerekesszékes Somogyban, videón a kocsma előtti küzdelem – videó

A balhé során sörösüveggel és ököllel ütötték egymást a felek. Ellenük most emelt vádat az ügyészség.

 

 

 

A kerekesszéket használó hatvanas éveiben járó férfi még szeptemberben egy vendéglátóhely előtt keveredett szóváltásba egy másik férfival. Egyik pillanatról a másikra elszabadultak az indulatok, mivel a férfi a rokkantkocsiból felpattantva sörösüveggel fejen ütötte haragosát.

Ezt a másik fél sem hagyta szó nélkül, előbb ököllel megütötte, majd kirántotta a kerekesszékből, így mindketten a földre estek. A mozgáskorlátozott vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, egészségi állapotára tekintettel azonban a támadójának minősített testi sértés miatt kellett felelnie.

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé őket.

A Barcsi Járásbíróság a november 29-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és a mozgáskorlátozott férfival szemben 1 év 6 hónap, míg a másik vádlottal szemben 1 év börtönbüntetést szabott ki, a büntetések végrehajtását azonban mindkét fél esetében próbaidőre felfüggesztette.

forrás: tenyek.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?