Életmód, Érdekes

Saját macskája ölte meg a szerető gazdit, évekig tartott a haláltusája

A férfi több évig küzdött az életéért, de végül szervezete feladta a harcot.

 

 

 

A Dániában élő Henrik Kriegbaum Plettner 2018-ban fogadott örökbe egy macskát, ám azt sosem gondolta volna, hogy éppen ez a szeretetteljes cselekedet okozza majd a vesztét.

Henrik éppen vidáman játszott házikedvencével, amikor a macska megharapta mutatóujját, emiatt azonban szervezetét egy agresszív húsevő baktérium támadta meg. Orvosi kezelések sora kezdődött, de ennek ellenére Henrik szervezete végül feladta a harcot és nemrégiben meghalt.

A férfi először nem tulajdonított különösebb jelentőséget az apró sebnek, ám amikor keze hirtelen elkezdett bedagadni már tudta, nagy a baj. Számos konzultáció után a dán koldingi kórházban kötött ki, ahol egy hónapig bent tartották, ez idő alatt pedig összesen 15 műtéten esett át, végül pedig amputálták a korábban megharapott ujját.

Az évek alatt annyira legyengült az immunrendszere, hogy többször volt tüdőgyulladása, köszvénye és cukorbetegség is kialakult nála. A család októberben temette el a fiatal férfit, történetét most pedig azért hozták nyilvánosságra, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, mennyire veszélyes lehet egy sima macskaharapás is – írta meg a LadBible.

forrás: tenyek.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?