Belföld

A Gáspár család feje felszólította a gazdag romákat – VIDEÓ

Idősebb Gáspár Győző csak ritkán, vagy inkább soha nem szólal meg, de az ünnepek okán most kivételt tett.

 

 

 

Hétfőn egy teljes napot töltött el a Ripost Gáspár Zsoltival és idősebb Gáspár Győzővel, akiket elkísértünk a szokásos év végi adományozó kőrútjukra. A családfő saját bevallása szerint 35 éve, még feleségével közösen kezdett jótékonykodni, és azt szeretné, ha a Gáspár családban generációról generációra tovább tudná adni az adakozás szeretetét. Zsolti tőle vette át a stafétát és már azt is tudja, melyik unokája lesz a következő a sorban. 

Gáspár Győző
Fotó: Ripost

„Az Isten megadta, hogy jómódúak lettünk és mi még a feleségemmel együtt, a szegénységben megfogadtuk, hogy ha megtehetjük, segítünk. Én egyébként Csepregi Évának köszönhetem, hogy megnyílt előttem az adakozás lehetősége sok évvel ezelőtt. Elvitt engem egy alapítványi eseményre a Duna Palotába, ahol fogyatékos gyermekekkel találkoztam.”

 Akkor és ott megváltozott az egész életem, amiért ma is hálás vagyok neki

– mondta idősebb Gáspár Győző, aki jövőre szeretne visszavonulni a munkától. 

Fotó: Ripost / Markovics Gábor

„Jövőre ünneplem a hetvenedik születésnapomat, nyugdíjas vagyok. Átadtam Zsolti fiamnak az adományozási feladatokat. Ő utána pedig majd a fia, Nikolasz folytatja majd a hagyományt” – tette hozzá Zsolti és Győzike édesapja, aki ezen a ponton egyfajta felhívást intézett a hozzá hasonlóan gazdag roma emberekhez. „Megmondom őszintén, sok bajom volt már ebből, de kimondom ahogy van. Én nem szeretem a gazdag embereket, mert ők nem adnak semmit. Itt vagyunk mi példának azok előtt a cigányok előtt, akiknek majd leszakad a kezük, annyi arany van rajtuk. Ők ilyenkor, amikor segíteni kéne, merre vannak?”

Mi nem vagyunk cigány vezetők, de igyekszünk jó példával elől járni, szóval lehet minket követni!

– jelentette ki idősebb Gáspár Győző

forrás: ripost.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?