Életmód, Érdekes, Igaz történetek

A lány 13 évesen teherbe esik és megszüli a gyermeket annak ellenére, hogy az emberek azt kívánják, hogy ne élje túl a szülést

A 17 éves texasi Maddie Lambert egyedülálló édesanya, aki videóblogot vezet a saját, és 3 éves kislánya, Everly életéről.

 

 

 

Maddie 13 éves volt, amikor teherbe esett, és rengeteg kritikával kellett szembenéznie, mivel az emberek fiatal kora miatt megkérdőjelezték szülői képességeit, és gyűlölködő üzeneteket küldtek neki. Maddie visszaemlékszik, hogy sokan azt mondták neki, tönkreteszi az életét, klinikákat ajánlottak neki az abortuszhoz, sőt valaki azt írta neki, reméli, hogy ő és a kisbaba is belehalnak a szülésbe.

Amikor megtudta, hogy terhes, Maddie először az abortuszon és az örökbeadáson is elgondolkodott, de amikor megpillantotta az első ultrahangfelvételt, azonnal tudta hogy nem tudna lemondani a babáról. A rosszindulatú megjegyzések ellenére is úgy döntött, hogy megtartja a gyereket, sőt, azt mondta, mindaz a gyűlölet, amit az emberektől kapott, arra késztette, hogy megmutassa a világnak, fiatal kora ellenére is ő lesz a legjobb édesanya a világon.

Maddie azt mondja, a kislánya tulajdonképpen megmentette az életét.

„Everly nemcsak megváltoztatta az életemet, hanem megmentette. Korábban depresszióval küzdöttem. 13 éves koromban, mielőtt még teherbe estem volna, volt egy öngyilkossági kísérletem. Nehezen találtam a helyemet ezen a Földön, nem értettem, miért is vagyok itt. De amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, az okot adott a küzdelemre.” – mesélte a fiatal édesanya a Truly-nak adott interjúban.



Everly 4 hónapos volt, amikor Maddie egy hirtelen ötlettől vezérelve elkészítette az első közös YouTube videóját a kislányával, ami gyorsan elterjedt az interneten, és a csatornájának mára már 1,53 millió feliratkozója van. Videóiban Maddie az egyedülálló anyasággal kapcsolatos tapasztalatait osztja meg – a jót és a rosszat egyaránt, semmilyen témától nem riad vissza, és megpróbál inspirációt nyújtani más fiatal édesanyáknak.

Maddie mindig is őszintén beszélt a tapasztalatairól, és ez alól az exbarátjával, Everly édesapjával való kapcsolata sem volt kivétel. Isaac 15 éves volt, amikor megtudta, hogy Maddie terhes, és először nem is akarta elhinni, hogy ez igaz lehet. Rettenetesen megijedt, és mindenáron apasági tesztet akart, pedig Maddie kitartóan állította, hogy ő az egyetlen férfi az életében. Isaac elmulasztotta kislánya életének első 10 hónapját, de ma már bánja akkori döntését, és mindenképpen részese szeretne lenni Everly életének. Maddie és ő most megpróbálnak közösen kidolgozni egy rendszert, ami mindenkinek megfelel.

Maddie arról is őszintén beszélt, hogy kezdetben rengeteg gyűlöletet érzett Isaac iránt, amiért eltűnt az életükből, de ma már tudja, hogy az a legfontosabb, hogy mi a legjobb a kislányának, ezért most őszintén és civilizáltan kommunikálnak a szülői felelősségek megosztásáról.

 

 

 

 

 

„Olyan sokan azt feltételezik, hogy rossz anya vagyok, csak mert tinédzser vagyok, de ugyanolyan szülői képességeim vannak, mint bárkinek a világon. Egy jó anya mindent feláldoz a gyermekéért – én a gyerekkoromat áldoztam fel. Mindent megteszek ezért a kislányért. Ő az egész világom.” – mondja a fiatal édesanya. Maddie úgy gondolja, kislánya bármire képes lehet az életben. „Ő akar lenni az első űrhajós a Jupiteren, és el is fogja ezt érni!”

Everly szerencsés, hogy olyan anyukája van, mint Lambert. Bár a történetük tele volt akadályokkal, Lambert gyermeke iránti szeretete vitte őket, és kitartása más fiatal szülők számára is inspirációt jelent. Mit gondolsz a tinédzser anyukaként megtett útjáról?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?